Manav Köyleri Fotoğraf Sergisi açıldı
Gündem, 02 Ekim 2024 13:39Büyükşehir ile Kocaeli Yerel Kültür Platformu işbirliğiyle hayata geçirilen Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, Dünya Turizm Günü’ne özel gerçekleşen etkinliklere ev sahipliği yaptı.
Kocaeli’de yaşayan Manav Türklerinin zengin kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Yerel Kültür Platformu işbirliğiyle hayata geçirilen Kocaeli Yerel Kültür Müzesi Dünya Turizm Günü’ne özel gerçekleşen etkinliklere ev sahipliği yaptı. Dünya Turizm Günü kapsamında Kocaeli Yerel Kültür Müzesi’nde “Kocaeli Manav Köyleri Fotoğraf Sergisi” açıldı. Sergide Kocaeli'nin köklü geçmişiyle zengin köy kültürüne ait önemli kesitler yer alıyor. Ekim ayının sonu kadar ziyaret edilebilecek fotoğraf sergisi, manav evlerinin farklı mimari örneklerini de bir araya getirdi. Manavların yerel kültürünün izlerini bulabileceğiniz sergide, hem kırsal turizm bilincini artırmayı hem de ziyaretçilere nostaljik bir yolculuk sağlamayı hedefliyor.
.gif)
MANAV KÖYLERİNİN ZARAFETİ BU SERGİDE
Kocaeli’nin unutulmaya yüz tutmuş Manav köylerinin yeniden gün yüzüne çıkarıldığı sergide; Kocaeli Yerel Kültür Müzesi'nin açılış çalışmaları sırasında çekilen ve müze envanterine alınan fotoğraflar da yer aldı. Kocaeli'nin doğal güzellikleri, mimarisi ve köy yaşamını yansıtan fotoğraflarda Manav evlerinin farklı mimari örnekleri de sergilendi. Ziyaretçiler, bu etkileyici görseller eşliğinde yerel kültürün derinliğini hissederken köy yaşamına dair nostaljik bir atmosferi de deneyimliyor. Sergi, kültürel mirasa duyulan ilgiyi canlandırarak ziyaretçilerin kırsal yaşama olan bakış açılarını zenginleştiriyor.
YEREL KÜLTÜR MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR.
Kocaeli’nin kültürel zenginliklerinin ziyaretçilere yansıtıldığı ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel değerlerin yeniden gün yüzüne çıkarıldığı Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, manavların Kocaeli’ne yerleşimi, ketenin yolculuğu, motiflerin dili ve çok amaçlı salon olarak dört ayrı bölümden oluşuyor. Müzeyle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0262 331 23 73 numaralı telefonu arayabilir. Kocaeli Yerel Kültür Müzesi pazartesi hariç haftanın altı günü 09.00-17.30 saatleri arasında şehrin önemli tarihi yapılarından biri olan Portakal Hafız Konağı’nda ziyaretçilerini bekliyor.
Gündem, 02 Ekim 2024 13:39
Yorumlar (0)
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
