Cumali Durmuş’unda yer aldığı bu odada ne oldu?
Siyaset, 01 Ekim 2024 11:22MHP’de Kocaeli Milletvekili olarak görev yaparken adamcılığa, hatta zaman zaman fiziksel güç kullanarak kırıp dökmeye dayanan siyasi anlayışı nedeniyle tepki çeken biri olarak belleklerde iz bırakan Cumali Durmuş, aynı alışkanlıklarına İYİ Parti’de de tam gaz devam ediyor mu? Zira İYİ Parti Derince İlçe yönetiminin topluca görevlerinden istifa etmelerinin başlıca nedeninin Cumali Durmuş olduğu konuşuluyor. Nasıl mı? İşte ayrıntılar..
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, MHP Kocaeli eski Milletvekili Cumali Durmuş’un DSP-MHP ve Anap koalisyon hükümeti döneminde ihalelerde tekerine çomak soktuğu gerekçesiyle o dönemin İzmit İlçe Başkanı Yusuf Kenek’i üzerine iki genç göndererek öldüresiye dövdürdüğü biliniyor.
Nitekim bu gerçek çokça konuşuldu ve yazıldı. Durmuş’un siyaset tarzı adamcılığa ve şiddet de kullanarak kırıp dökmeye dayanıyor! Bu yüzden kalp kırma uzmanı olarak da anılan Cumali Durmuş, geçtiğimiz günlerde Derince Belediyesi’nin CHP’li başkanı Sertif Gökçe’yi makamında ziyaret etmişti.
Durmuş’un aynı ziyarette İYİ Parti’nin Metin Savaş Sulu Başkanlığı’ndaki Derince İlçe yönetimini kastederek ‘Partimizin en başarısız ilçe yönetimi’ demesi şaşkınlık yarattı ve bardağı taşıran son damla oldu. O anda Durmuş’un yanında olan İYİ Parti yöneticilerini de bu sözler şok etti.
Öyle ya Durmuş’un görevi kendi partisiyle ilgili sağda solda ileri geri konuşmak mı? Özgür Özel’i de ziyaret edip Türkiye genelinde kaç ilçe teşkilatının başarısız olduğunu söyledi mi? Kendisine yakın Kartepe eski İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel çok mu başarılıydı da İzmit ilçe başkanı oldu? İzmit’te başkanlık yapacak başka bir adam yok muydu?
Cumali Durmuş ağırlıklı olarak kendisi gibi bozkurt işareti yapanların görev almamaları nedeniyle mi Derince’nin seçilmiş ilçe teşkilatına kafayı taktı? Mesela İzmit’te bir önceki seçimde İYİ Parti 30 bin oy almıştı ama 31 Mart seçimlerinde 3 bin oy alındı.
Bir başarısızlık varsa o zaman İYİ Parti İzmit Belediye Başkan Adayı olan Kamil Şirin neden Kocaeli İl Başkanı yapıldı? Başarısız diye mi, başarılı diye mi? Durmuş’a göre başarı ölçüsü nedir? Bozkurt işareti yapıp yapmamaları mı, yoksa kendisine yakın olup olmamaları mı?
Merak edilen şu; Derince’de ileri geri konuşulması nedeniyle toplu istifa getiren bu disiplin suçundan sonra İYİ Parti Genel Merkezi Cumali Durmuş, hakkında disiplin kurulunu harekete geçirir mi? Bakalım İYİ Parti’de neler olacak. Bekleyelim görelim.
Siyaset, 01 Ekim 2024 11:22
Yorumlar (0)
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
