Çayırova’da dükkanlarını su basan esnaflar isyanda
Siyaset, 30 Eylul 2024 03:20DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bir türlü bitirilemeyen Çayırova Kent Meydanı projesini yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Kent Meydanı çevresindeki esnafların şikayetlerini dinleyen Gergerlioğlu, şiddetli yağışlarda dükkanları su bastığını ve zararın büyük olduğunu söyledi.
ORTADA KENT MEYDANI DİYE BİR ŞEY YOK!
Çayırova Kent Meydanı ve cami yapımı projesi müteahhidinin konkordato ilan ettiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Toplam 10200 metrekare otopark ve cami yapılacakmış. Her tarafa afiş asıp reklamlar yapmışlar. Her bir katı 3500 metrekare otopark yapılacakmış. Sözde 3.5 yıldır böyle bir proje üzerinde çalışıyorlar. Temmuz 2021’de ihale açılmış 15 ayda bitecekmiş burası. Aradan 3,5 yıl geçmiş. Kent Meydanının hali ortada. Hiçbir çalışma yok. Firma konkordato ilan etmiş. Çalışmaları bırakıp ortadan kaybolmuş. Aynı firmaya Çayırova Devlet Hastanesi inşaatı da verilmiş. Orayı da aynı şeklide bırakıp gitmişler. Belli ki yandaş bir müteahhit ve önemli bütün işler bu firmaya verilmiş. Adam da konkordato ilan etmiş ve çekip gitmiş. Ortada Kent Meydanı diye bir şey yok. Etrafı çevrilmiş. Yalnızca bir cami inşaatı var.” ifadelerini kullandı.
.gif)
DÜKKANLARI SU BASIYOR!
Kent Meydanı projesinin tamamlanmamasının esnafa zarar verdiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Esnafla konuştuğumuzda “Burası güzel bir kent meydanı olacak, işlerimiz artacak.” diyorlar. Fakat bitirilemediği için sıkı bir yağmurda dükkanları su basıyor. Esnaflar çok büyük maddi zararlara uğruyor. Kocaeli Milletvekili olarak bu işin hesabını soruyoruz il ve ilçe yöneticilerimizle hesabını soruyoruz. Çünkü bunlar vatandaşın cebinden çıkan para. 3.5 yıldır Çayırova Kent Meydanı'nı yapamamışsın. 15 ayda bitirilecek iş 3.5 yıldır bitirilememiş. Müteahhit kaçmış. Konkordato ilan etmiş. Sen bu işi yapamayacak müteahhide niye verdin? Burası atıl durumda, kullanılamaz durumda, vatandaş mağdur, işyerleri mağdur. Millet namaz kılacak fakat cami bitmemiş. Allah bilir nerede, nasıl zor şartlarda namaz kılınıyor. Güya büyük reklamlarla “Cami yapıyoruz. Otopark yapıyoruz.” gibi laflarla kendilerini övüyorlar. Başkan Bey utansın ve bu afişi kaldırsın bari. Yaparsa Ak Parti yapar diyorlar. İşte böyle yapıyor!” şeklinde konuştu.
BU FİRMAYA İHALEYİ KİM VERDİ?
Devletin malının çarçur edildiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Alanın hali ortada. Çayırova Belediye Başkanlığı bir açıklama yapmalı. Kim bu ihaleyi verdi? Böyle güvenilmez bir firmaya niye ihale verdiniz? Adam hemen Konkordato ilan edip kaçmış gitmiş. Bari 3.5 yılda buraya bir çözüm getirseydiniz. Nedir bu hal Sayın Bünyamin Çiftçi? Daha kaç yıl burası kalacak. Yerel yönetimin buraya bir çözüm bulması gerekiyor.” dedi.
Siyaset, 30 Eylul 2024 03:20
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
