Kocaeli su sporlarının yeni merkezi oluyor
Gündem, 30 Eylul 2024 11:42Su sporları yatırımlarını inceleyen Başkan Büyükakın, ‘’Dip çamuru temizliğiyle Körfez yeniden doğuyor, yatırımlarımızla su sporlarının merkezi oluyor’’ dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Türkiye’ye örnek olacak spor tesisleri projelerinden biri olan Başiskele Su Sporları Merkezi’ni ve Körfez Yelken Kulübü hizmet binasını inceledi. Tesisler, Kocaeli’nin denizle bütünleşme ve su sporları merkezi vizyonuna önemli katkı sağlayacak. Başkan Büyükakın, bu tür projelerin kentin su sporları potansiyelini daha fazla canlandıracağını belirtti. Başkan Büyükakın’ın incelemelerine Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, AK Parti ilçe başkanları Nurettin Okutan ile Mustafa Koral ve teknik ekipler de katıldı.
BAŞİSKELE VE KÖRFEZ TAMAM, DARICA SIRADA
Başkan Büyükakın incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, Körfez bölgesini bir su sporları merkezi yapma vizyonunu vurgulayarak, "Geçmişte yelken ve kürek sporlarında başarılı kulüplerimiz vardı ancak tesis ve ilgi yetersizliği nedeniyle gerileme yaşanmıştı. Yeni projelerle bu sporları yeniden canlandırmayı hedefliyoruz. Körfez Yarımca Yelken Kulübü ve Başiskele Su Sporları Merkezi, bu konuda önemli adımlar. Yakın zamanda Darıca’da da benzer bir tesis hayata geçireceğiz. Şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki Kocaeli Su Sporlarında yeni merkezlere kavuşuyor " dedi.
.gif)
ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ
Toplam 2 bin 129 metrekare alanda yapımı süren Başiskele Su Sporları Merkezi, sporcuların eğitim ve antrenman sonrası kullanabilecekleri sosyal alanlar, idari birimler, yelken ve kayık depolama alanlarıyla donatılacak. Körfez Yarımca Yelken Kulübü’nde de çalışmalar son aşamaya geldi. Üç katlı olarak inşa edilen tesiste seramik ve mermer kaplama işlemleri tamamlanmış durumda. Bina bünyesinde kondisyon salonu, hakem odası, derslik, bakımhane ve yönetim odaları gibi birimler bulunuyor. Bu projelerle Kocaeli, yelken ve kürek sporlarına uygun alanlar sunarak, Türkiye’nin su sporları merkezlerinden biri olma yolunda önemli adımlar atıyor.
Gündem, 30 Eylul 2024 11:42
Yorumlar (0)
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
