Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyen teğmenler için TSK’dan ihraç kararı mı geliyor?
Polis & Adliye, 29 Eylul 2024 17:39"Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" sloganı atan genç teğmenler için TSK’dan ihraç kararı mı geliyor? Kulislerde sıcak gelişmeler konuşuluyor. Harp Okulu'nda yaşanan "yemin krizi" sonrası teğmenlerin ihraç edileceği iddia ediliyor. Gazeteci Altan Sancar'ın aktardığı kulis bilgilerine göre, teğmen Ebru Eroğlu ve bir grup teğmenin TSK’dan uzaklaştırılacağı konuşuluyor.
Kara Harp Okulu’ndaki mezuniyet töreninde genç teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla kılıç kaldırmasının ardından başlayan tartışmalar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) önemli bir krize yol açtı. İddialara göre, AK Parti’ye yakın kaynaklar, teğmen Ebru Eroğlu ve beraberindeki bazı teğmenlerin TSK’dan ihraç edileceğini dile getiriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tören sonrası yaptığı “O kılıçları kime çekiyorsunuz? Hepsi ordudan temizlenecek” açıklaması, olayın ciddiyetini gözler önüne sermiş ve teğmenler hakkında soruşturma başlatılmıştı. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da kulislerde konuşulan bilgilere göre ihraç kararları yolda.
Gazeteci Altan Sancar’ın aktardığı kulis bilgilerine göre, özellikle teğmen Ebru Eroğlu’nun ismi ön plana çıkıyor ve AKP’ye yakın kaynaklar ihraç sürecinin başladığını iddia ediyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir kısım Kara Harp Okulu öğrencisinin kılıçlarını çekerek korsan bir yemin etmesi, toplumsal huzur ve birliğimizi tehlikeye sokacak bir cepheleşmeye neden olmuştur” ifadelerini kullanarak, bu olayın disiplin yaptırımları doğuracağı sinyalini vermişti.
Erdoğan, ABD ziyaretinde konuyla ilgili bir kez daha sert konuşmuş ve “Bu işin içindekiler kimlerse hak ettikleri cezayı alacaklar” diyerek, teğmenler hakkında verilecek cezanın kaçınılmaz olduğunu vurgulamıştı.
Polis & Adliye, 29 Eylul 2024 17:39
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
