Dilovası sanayi tesislerine peşkeş mi çekilecek?
Siyaset, 25 Eylul 2024 20:14DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Dilovası’ndaki mahallelerin taşınması kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerleşim yerini taşıyarak Diliskelesi ve Fatih Mahallesi’nin sanayi tesislerine peşkeş çekileceğini söyleyen Gergerlioğlu, Dilovası halkının tedirgin olduğunu belirtti.
Dilovası Merkezde açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, “Dilovası son günlerde tüm Türkiye’de konuşulmaya başlandı. Dilovası’nın bazı mahallelerinin kaldırılmasıyla ilgili bir bakanlık kararı medyaya düştü. Bu herkeste sok etkisi yarattı. Dilovası’nda Diliskelesi ve Fatih Mahallesi’nin taşınacağı açıklandı. Sonrasında “Dilovası Merkezde mi ortadan kaldırılacak? Dilovası sanayi tesislerine peşkeş mi çekilecek? Dilovası’nda yerleşim bitecek mi?” Soruları çevre sakinlerinin gündemine geldi.
DİLOVASI HALKI TEDİRGİN
Dilovası’ndaki çevre kirliliğini yıllardır eleştirdiğini belirten Gergerlioğlu, “Biz her zaman Dilovası’nın çevre kirliliğinden kurtarılması gerektiğini söylüyoruz. Dilovası’nda pek çok çevreyle ilgili meseleyi tespit edip açıklamalar yaptık. Bütün bunları eleştirdik. Fakat eleştirilerin gereğini yapmak ve düzeltmek yerine Çevre Bakanlığı herkesi tedirgin edecek bir adım atıyor. Dilovası’nın ortadan kaldırılma ihtimali olan kararlar alıyor. Bu çok ciddi bir durum. Dilovası Meydanda bir belediye binası vardı. Bu çukura meteor mu düştü bilmiyoruz ama yıkıldı ve hala burada yeni bir belediye binası için inşaat yok! Bunu kaç defa eleştirdik ama anlaşılan burada belediye binasının da yapılmamasına neden olan bir başka olay var demek ki. Belediye binasını acaba Dilovası'ndaki yerleşimi bitirmek için mi yapmıyorlar diye çok önemli bir soru işareti ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.
HAVA KİRLİLİĞİ YOK DİYENLER, ŞİMDİDE ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ GEREKÇE GÖSTEREREK MAHALLELERİ KALDIRIYOR
DEM PARTİ Dilovası İlçe Eş Başkanı Sabri Uçar, "Diliskelesi ve Fatih Mahallesi'ndeki bu karar belediyenin burada neden yapılmadığını da gösteriyor. Halkın buna tepki gösterdiğini biliyoruz. Hava kirliliği, çevre kirliliğinin olmadığını söyleyenler şimdi kalkmış çevre kirliliği var diye mahalleleri kaldırıyorlar." dedi. Diliskelesi Mahalle Muhtarı Adem Kaya, “Halk bu karardan tedirgin ve tepkili. Birçok kişi gelip bu durumun ne olacağını soruyor. %40 için bu karar alınmış oldu. Diliskelesi Mahallesi, Fatih Mahallesi’nin yanı, Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmında taşınma olacakmış.” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 25 Eylul 2024 20:14
Yorumlar (0)
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı
Kocaeli vekilinden Migros işçilerine destek
Başkan Gökçe, Yığılcalılar Derneği'ne konuk oldu
Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesine ulaştı
Yerel Destek Programı YEDEP 2026’da başvuru süresi uzatıldı
