DEVA Partili Esen’den Şeyda polisin öldürülmesi üzerine sert çıkış
Siyaset, 24 Eylul 2024 21:27DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, Türkiye’de artan şiddet olayları, suça sürüklenen çocuklar ve adalet sistemindeki aksaklıklar hakkında sert açıklamalarda bulundu. Yaptığı basın açıklamasında, ülkenin giderek büyüyen bir şiddet sarmalına sürüklendiğine dikkat çeken Esen, acil adımlar atılmadığı takdirde toplumun daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacağını belirtti.
"Toplum korkunç bir şiddet sarmalında"
Esen, özellikle son dönemde suça sürüklenen çocuk sayısındaki artışa ve toplumdaki şiddet vakalarına dikkat çekti. "Piton 82" olarak adlandırılan suç örgütü ve benzeri oluşumların, yeni nesil gençlerin suça bulaşmasını hızlandırdığını kaydeden Esen, “Başımızı Susurluk’tan, Daltonlardan ve Pitonlardan kaldıramıyoruz” ifadesini kullandı.
Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın vefatı üzerine üzüntüsünü dile getiren Esen, gençlerin suça karışmasının kökeninde aile ve toplum yapısındaki çöküşlerin olduğunu dile getirdi. Esen, "Sıla bebek, Narin ve Şeyda gibi örnekler ülkemizde çocukların şiddet ve suç döngüsüne nasıl itildiğini gözler önüne seriyor." dedi.
"Devlet Halkını Korumuyor"
Esen, adalet sisteminde ve devlet yapısındaki aksaklıkların suça zemin hazırladığını vurgulayarak, "Devlet, bireyi hem birbirinden hem de gerektiğinde kendinden korumakla yükümlüdür, ancak bugün bu görevini yerine getiremiyor" dedi. Suç oranlarının artmasını, eğitim sistemindeki bütçe kısıntıları ve toplumsal değerlerdeki çöküşle ilişkilendiren Esen, "Suç, iyileşmemiş bir yaradır" ifadesiyle mevcut sosyal politikaların yetersizliğini vurguladı.
"Çocukları korumadan toplumu iyileştiremeyiz"
Çocukların korunmasına ve suça sürüklenmelerini engellemek için koruyucu ve önleyici tedbirler alınması gerektiğini belirten Esen, gençlerin rehabilitasyon sürecine tabi tutulmasının, ücretsiz psikolojik destek hizmetlerinin mahalle ile köylerde uygulamaya konmasının ve eğitim sisteminin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Esen "Madde bağımlılığını önlemeden, psikolojik sağlık hizmetlerini ücretsiz ve erişilebilir hale getirmeden, bu suçlar durmaz." dedi.
“Suçlulara arka çıkan sözde siyasileri uyarıyoruz!”
Esen, suçlularla fotoğrafları ortaya çıkan, olası suçluları kamuoyuna ve yargıya karşı koruyan ve salıverilmelerine dair destek sunan vekil ve siyasileri işaret ederek; “Silahı, üsttenciliği, mafyatikliği besleyen, suçlularla omuz omuza fotoğraf çekilip, “dostlarımızdır” diye koruyan, suçluları çeşitli marifetlerle sokağa salması için yargıya baskı yapan ‘sözde siyasileri’ uyarıyoruz.”diye konuştu.
"Bu devran dönecek!"
Esen, DEVA Partisi olarak ülkenin en önemli sorunlarına yönelik çözüm önerileri geliştirdiklerini belirterek, "Sayısız uzmanla çalışarak her konu başlığında açık ve net çözümler ürettik." dedi. Kadın politikaları alanında yaptıkları çalışmalardan örnekler veren Esen, parti olarak çocuklar, kadınlar ve toplumun tüm kesimlerine yönelik reformların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Esen, basın açıklamasını "Biz vazgeçmiyoruz! Çocuklarımızı bu karanlıktan kurtaracağız. Bu devran dönecek!" sözleriyle sonlandırdı.
Siyaset, 24 Eylul 2024 21:27
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
