DEVA Partili Esen’den Şeyda polisin öldürülmesi üzerine sert çıkış
Siyaset, 24 Eylul 2024 19:19DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, Türkiye’de artan şiddet olayları, suça sürüklenen çocuklar ve adalet sistemindeki aksaklıklar hakkında sert açıklamalarda bulundu. Yaptığı basın açıklamasında, ülkenin giderek büyüyen bir şiddet sarmalına sürüklendiğine dikkat çeken Esen, acil adımlar atılmadığı takdirde toplumun daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacağını belirtti.
"Toplum korkunç bir şiddet sarmalında"
Esen, özellikle son dönemde suça sürüklenen çocuk sayısındaki artışa ve toplumdaki şiddet vakalarına dikkat çekti. "Piton 82" olarak adlandırılan suç örgütü ve benzeri oluşumların, yeni nesil gençlerin suça bulaşmasını hızlandırdığını kaydeden Esen, “Başımızı Susurluk’tan, Daltonlardan ve Pitonlardan kaldıramıyoruz” ifadesini kullandı.
Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın vefatı üzerine üzüntüsünü dile getiren Esen, gençlerin suça karışmasının kökeninde aile ve toplum yapısındaki çöküşlerin olduğunu dile getirdi. Esen, "Sıla bebek, Narin ve Şeyda gibi örnekler ülkemizde çocukların şiddet ve suç döngüsüne nasıl itildiğini gözler önüne seriyor." dedi.
"Devlet Halkını Korumuyor"
Esen, adalet sisteminde ve devlet yapısındaki aksaklıkların suça zemin hazırladığını vurgulayarak, "Devlet, bireyi hem birbirinden hem de gerektiğinde kendinden korumakla yükümlüdür, ancak bugün bu görevini yerine getiremiyor" dedi. Suç oranlarının artmasını, eğitim sistemindeki bütçe kısıntıları ve toplumsal değerlerdeki çöküşle ilişkilendiren Esen, "Suç, iyileşmemiş bir yaradır" ifadesiyle mevcut sosyal politikaların yetersizliğini vurguladı.
"Çocukları korumadan toplumu iyileştiremeyiz"
Çocukların korunmasına ve suça sürüklenmelerini engellemek için koruyucu ve önleyici tedbirler alınması gerektiğini belirten Esen, gençlerin rehabilitasyon sürecine tabi tutulmasının, ücretsiz psikolojik destek hizmetlerinin mahalle ile köylerde uygulamaya konmasının ve eğitim sisteminin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Esen "Madde bağımlılığını önlemeden, psikolojik sağlık hizmetlerini ücretsiz ve erişilebilir hale getirmeden, bu suçlar durmaz." dedi.
“Suçlulara arka çıkan sözde siyasileri uyarıyoruz!”
Esen, suçlularla fotoğrafları ortaya çıkan, olası suçluları kamuoyuna ve yargıya karşı koruyan ve salıverilmelerine dair destek sunan vekil ve siyasileri işaret ederek; “Silahı, üsttenciliği, mafyatikliği besleyen, suçlularla omuz omuza fotoğraf çekilip, “dostlarımızdır” diye koruyan, suçluları çeşitli marifetlerle sokağa salması için yargıya baskı yapan ‘sözde siyasileri’ uyarıyoruz.”diye konuştu.
"Bu devran dönecek!"
Esen, DEVA Partisi olarak ülkenin en önemli sorunlarına yönelik çözüm önerileri geliştirdiklerini belirterek, "Sayısız uzmanla çalışarak her konu başlığında açık ve net çözümler ürettik." dedi. Kadın politikaları alanında yaptıkları çalışmalardan örnekler veren Esen, parti olarak çocuklar, kadınlar ve toplumun tüm kesimlerine yönelik reformların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Esen, basın açıklamasını "Biz vazgeçmiyoruz! Çocuklarımızı bu karanlıktan kurtaracağız. Bu devran dönecek!" sözleriyle sonlandırdı.
Siyaset, 24 Eylul 2024 19:19
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
