Kartepe’de 11 dönümlük karavan park alanı yapımına başlandı
Gündem, 23 Eylul 2024 00:16Büyükşehir, kentteki karavan parkı ihtiyacını karşılamak için kolları sıvadı. Kartepe’de 11 dönüm arazide karavan park alanı yapımına başlandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşanan karavan parkı ihtiyacını görerek, bu yönde önemli bir adım attı. Büyükşehir tarafından Kartepe Dumlupınar Mahallesi Gülümser Sokak’ta 11 dönüm (11 bin m2) alan üzerine karavan park alanı yapımı için çalışmalara başlandı. 170 karavanın aynı anda park edebileceği alanda yağmursuyu hattı, elektrik ve kanalizasyon altyapısı, aydınlatma duş ve tuvalet bulunacak. Güvenlik önlemlerinin de alınacağı alanda karavancıların rahatı ve ihtiyaçları için tüm detaylar düşünüldü.
ULAŞIM VE TRAFİK DÜZENLEME KOMİSYONU
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu’na (UTDK) yapılan başvurular sonucunda; Darıca, İzmit, Kartepe, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde çok sayıda karavan parklandığı, söz konusu karavanların bu yerlerde park halinde uzun süre kaldığı ve vatandaşların araçlarına park alanı bulamadığı tespit edildi. Bunun üzerine Darıca Millet Bahçesi A Otoparkı, Gölcük Değirmendere Sahil Şeridi, İzmit Cumhuriyet Mahallesi Gazi Sokak, Kartepe Eşme Mahallesi Sahil şeridi, Karamürsel Altınkemer Düğün Salonu Otoparkı ve Tepeköy Mahallesi Kordonboyu Caddesi üzerine karavan park edilmesi 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü itibariyle yasaklandı.
KARAVAN PARK ALANI İHTİYACI
Büyükşehir Belediye ana binasının arkasında bulunan otopark alanındaki düzensiz parklanmayı engellemek amacıyla 05 Ağustos 2024 tarih ve 2024/1071 sayılı UTDK kararı ile otopark alanındaki J7, J8, J9, J10 ve J11 numaralı alanlar “Geçici Karavan Park Alanı” olarak belirlendi. Bu alanlar dışında park etmeyi yasaklayan Büyükşehir, Kocaeli genelinde karavan park alanı ihtiyacını karşılamak için proje çalışmalarını hızlandırarak Kartepe Dumlupınar Mahallesinde 11 dönüm alanda çevresi yeşil alan olarak tasarlanan karavan park alanı için çalışma başlattı. Karavan sahipleri için her türlü konfor ve güvenliğin düşünüldüğü alanda projelendirme sonrasında yapım çalışmalarına başlandı.
.gif)
Gündem, 23 Eylul 2024 00:16
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
