Gergerlioğlu hacca giden vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri gündeme taşıdı
Siyaset, 21 Eylul 2024 10:02DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a verdiği soru önergesine gelen yanıt üzerine açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan’a turistik vize ile giden hacı adaylarının yaşadığı sorunları gündeme getiren Gergerlioğlu, mevcut düzenlemelerin yetersiz olduğunu belirterek bu konuda daha sıkı denetim yapılması gerektiğini vurguladı.
Hacda turist vizesi mağduriyeti
Gergerlioğlu, Mekke ve Medine’de turist vizesi ile gelen hacı adaylarının otel odalarından çıkarıldığını, darp edildiklerini ve ibadetlerini gerçekleştiremediklerini belirtti. Gergerlioğlu, “Bu hacı adayları kota sorunları sebebiyle devlet kanalıyla hacca gidemediği için turistik vizelerle yola çıkmış ve Suudi Arabistan’da ciddi mağduriyetler yaşamıştır. Yetkililer, turistik vizelerle hacca gitmenin mümkün olmadığını bildikleri halde neden bu vizeleri vermeye devam ediyorlar?” diye sordu.
BAKANLIK CEVABINI YETERSİZ BULUYORUZ
Ticaret Bakanlığı'nın Gergerlioğlu'nun önergesine verdiği yanıtta, Suudi Arabistan’a turistik vize ile giden ve bu süreçte sorun yaşayan tüketicilerin şikayetlerinin bakanlığa intikal ettiği belirtildi. Yanıtta, paket tur sözleşmeleri kapsamında yapılan şikayetlerde, tüketicilerin hakem heyetlerine başvurmaları gerektiği ifade edilerek, mevcut yasal düzenlemeler uyarınca firmalara idari yaptırımlar uygulandığı açıklandı. Bakanlık ayrıca, şikayetlerin Tüketici Hakem Heyetleri ve Tüketici Mahkemeleri tarafından değerlendirildiğini ve aykırılıklar tespit edilirse yasal süreçlerin başlatıldığını belirtti. Ancak Gergerlioğlu, “Bu idari yaptırımlar yeterli değil, vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için daha etkin adımlar atılmalı,” diyerek Bakanlığın yanıtını yetersiz bulduğunu ifade etti.
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Gergerlioğlu, hacı adaylarının yaşadığı bu sıkıntıların peşini bırakmayacağını ve konuyu Bakanlık düzeyinde takip etmeye devam edeceğini belirtti. “Vatandaşlarımızın yaşadığı bu mağduriyetlerin son bulması için gerekli tüm adımları atacağız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.
Siyaset, 21 Eylul 2024 10:02
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
