Çayırova’daki yemek yarışmasında hünerlerini sergileyecekler
Gündem, 16 Eylul 2024 23:22Çayırova Belediyesi ve Çayırova Glütensiz Yaşam Derneği, ilçede farkındalık yaratacak bir çalışma daha. 13 ilden gelen aşçılar, Çayırova’da düzenlenecek Ulusal Glütensiz Yemek Yarşıması’nda hünerlerini sergileyecek.
Toplumun her kesiminden bireyin hayatlarına dokunacak çalışmaları hayata geçiren Çayırova Belediyesi, Çölyak hastaları için de düğmeye bastı. Bugüne kadar ilçedeki Çölyak hastalarına glütensiz gıda yardımı yapan Çayırova Belediyesi, çölyak hastalığına dikkat çekebilmek ve farkındalık yaratabilmek adına bir yemek yarışmasına ev sahipliği yapacak. Çayırova Belediyesi ve Çayırova Glütensiz Yaşam Derneği’nin katkılarıyla, 18 Eylül Çarşamba günü Çağdaşkent Sosyal Tesisleri’nde düzenlenecek Ulusal Glütensiz Yemek Yarışması’nda 13 ilden gelen aşçılar hünerlerini sergileyecek. Yarışma, glüten hassasiyetiyle ortaya çıkan çölyak tanılı bireylerin günlük hayatlarını devam ettirirken beslenme konusunda karşılaştıkları duruma karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.
13 İLDEN KATILIMCI
Glütensiz beslenen bireylerin yanı sıra, tüm vatandaşlara Çölyak’ı tanıtmak, farkındalığı artırmak ve glütensiz besinlere ulaşımı kolaylaştırmayı hedefleyen yarışmada, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Hatay, Diyarbakır, Aksaray, Konya, Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Kütahya, Adıyaman, ve Uşak illerinin glütensiz yaşam dernek başkanlarıyla birlikte aşçıları da katılım gösterecek. Aşçıların ellerinin lezzetlerini ve hünerlerini glütensiz gıdalarla sergileyeceği ve Çağdaşkent Sosyal Tesisleri’nde 18 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’da düzenlenecek yarışmanın Çölyak hastalığı konusunda ses getirmesi bekleniyor.
Gündem, 16 Eylul 2024 23:22
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
