3 ülke ve 25 şehirden 350 bisikletçi Kandıra’da
Spor, 13 Eylul 2024 11:38Cuma Kocaeli Doğa Turizmi rotalarını tanıtmak için düzenlenen 4. Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali kapsamında 350 bisikletçi Kandıra’da buluştu.
Kocaeli’nin doğal güzellikleri ve mavi bayraklı plajları ile tanınan gözde ilçesi Kandıra, bu yıl 4.’sü düzenlenen Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivaline ev sahipliği yapıyor. Kocaeli’nin sahip olduğu doğal zenginliklerini ve doğa turizmi rotalarını tanıtmayı amaçlayan festival, Kocaeli Büyükşehir’in ev sahipliğinde Kocaeli Valiliği, Kandıra Belediyesi ve Kocaeli Bisiklet Platformu paydaşlığında 12-15 Eylül tarihleri arasında Kandıra'da gerçekleşiyor.
3 ÜLKE, 25 ŞEHİR, 350 BİSİKLETÇİ
4. Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali’nin başlangıcında düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Berna Abiş, Kocaeli Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Murat Yavuz, Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez ve Kocaeli İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen katıldı. Festivale katılan bisikletçiler Kerpe Ömerağzı kamp alanındaki çadır ve karavanlarda konaklıyor. Festivalin ilk gününde 3 ülke ve 25 farklı şehirden toplamda 350 bisikletçinin rotası Kerpe Kartalkayalar oldu. Gün batımı sürüşüne katılan bisikletliler Kerpe halkının ve tatilcilerin yoğun ilgisi ve alkışları eşliğinde keyifli bir sürüş gerçekleştirdi.
.gif)
2. GÜN PEDALLAR FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN
Kerpe’den startı verilen ve 4 gün sürecek festival kapsamında bisikletliler, etkinliğin ilk gününde Kerpe’den Kartal Kayalıklara akşam sürüşü gerçekleştirdi. Festivalin 2. günü ise yönünü Cebeci-Babalı rotasına çeviren bisikletliler Filistinli çocuklar için pedal çevirdi. Filistin’de yaşanan zulme karşı tek ses olan bisikletliler, Filistinli çocukları temsilen bisiklet gidonlarına rüzgâr gülü taktı.
YABANCI ÜLKELERDEN KATILIMCILAR
Türkiye’nin en uzun doğa turizm parkurlarına sahip Kocaeli’nin, 2500+ km. yürüyüş ve bisiklet parkurlarının tanıtılması ve turizmin dört mevsime yayılmasını amaçlayan festival dört gün sürecek. Bisiklet turizminin Kocaeli’de gelişmesi ve Eurovelo bisiklet ağlarına Kocaeli’ndeki rotaların bağlanması için gündem oluşturulması amaçlanıyor. Festivalde Kandıra’nın doğal turistik öneme sahip mekânları ve Kocaeli Doğa Turizmi Parkurları kapsamında hazırlanan 90 kilometre uzunluğundaki Kandıra Sahil Bisiklet rotaları tanıtılıyor. Uluslararası bir etkinlik haline gelen festivale; Almanya, Bulgaristan ve Arnavutluk’tan bisiklet tutkunları katılım sağlıyor.
KAPANIŞ PROGRAMIYLA SON BULACAK
Festivalin ikinci gününde Cebeci-Babalı sürüşü, Cebeci-Pembe Kayalar sürüşü üçüncü gününde ise Kerpe-Sarısu-Kandıra Merkez, Akçakoca Anıt Mezarı sürüşü gerçekleştirilecek. Festivalin son gününde ise kapanış töreniyle 4. Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali sona erecek.
Spor, 13 Eylul 2024 11:38
Yorumlar (0)
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
