Suriyelilerin ekonomiye bir katkıları yok
Gündem, 12 Eylul 2024 04:54Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu'nda düzenlenen bir programda Suriyeli sığınmacılar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ortaylı: "Türkiye’de 5 milyon Suriyeli bulunamaz. Yer yok, imkan yok ve onların buradaki ekonomiye bir katkısı olamaz." dedi.
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği programda sayıları 5 milyonu aşan Suriyeli sığınmacılar ile alakalı olarak eleştirilerde bulundu. Suriye'den gelen insanların İstanbul'u anlamayacaklarını kaydeden Ortaylı, bu kadar insanı Türkiye'nin kaldıramayacağını belirterek, "Çok fazla kalabalık var ve bu yetmedi Suriye’den adam getiriyorlar. Bu adam İstanbul’u ne anlar? Bunu söylemek de şovenizm sayılmaz. İnsanlar dengeli olarak tenkitlere karşı durmalı. Türkiye’de 5 milyon Suriyeli bulunamaz.
Yer yok, imkan yok ve onların buradaki ekonomiye bir katkısı olamaz. Böyle şeyleri körü körüne desteklemek olmaz. Yabancı göçmen istenen bir şeydir ama rastgelesi değil. Rastgelesi başka türlü hastalıklar yaratır ve Türkiye bunu kaldıramaz” ifadelerini kullandı.
"BİR ŞEYLERİ KÖRÜ KÖRÜNE DESTEKLEMEK OLMAZ"
İstanbul’un 1970’lerden itibaren bir nüfus patlaması yaşadığını dile getiren Ortaylı, artık İstanbul'da Osmanlı kültürünün de kalmadığını ve rastgele bir göçün hastalıklara neden olabileceğini söyledi “Artık burada Osmanlı kültürü de kalmadı. Çok fazla kalabalık var ve bu yetmedi Suriye’den adam getiriyorlar. Bu adam İstanbul’u ne anlar? Böyle şeyleri körü körüne desteklemek olmaz. Yabancı göçmen istenen bir şeydir ama rastgelesi değil. Rastgelesi başka türlü hastalıklar yaratır ve Türkiye bunu kaldıramaz”
"BİRAZ REALİST OLUN"
Beyoğlu’nun kültür merkezi olduğu kadar eğlence merkezi de olduğunu anımsatan Ortaylı, insanların inançlarına uyup uymamakla Türkiye'nin yön alamayacağını ve realist olunması gerektiğini belirtti: “Beyoğlu bir alkol merkezi değildir fakat içkinin ciddi tüketildiği bir yerdir. Benim inancıma uymuyor derseniz Türkiye senin inancına uymakla uymamakla gitmiyor maalesef.
Biraz realist olun. Türkiye’de rakının ve şarabın en büyük ıslahat gördüğü devir bu devirdir. Bunun önünü alamazsın. Bunu kaldırdığın takdirde menşei karanlık uyuşturucu gelir ve gençliğimizi mahveder. Bu kültürü yok ederseniz burası çok kısa zamanda uyuşturucu mıntıkası haline gelir ve çok yazık olur” dedi.
Gündem, 12 Eylul 2024 04:54
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
