Kocaeli Gürültü Eylem Planı bakanlığın onayına sunuldu
Gündem, 12 Eylul 2024 15:17Büyükşehir ve paydaş kurum ve kuruluşlarca hazırlanan Kocaeli Gürültü Eylem Planı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın onayına sunuldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 2018 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylanan “Kocaeli İli Gürültü Eylem Planı” revize edilecek. Trafik, demiryolu, liman ve endüstri dâhil olmak üzere tüm gürültü kaynakları için hazırlanan planla kentteki gürültü kirliliğinin azaltılması hedefleniyor.
REVİZYON İHTİYACI OLUŞTU
Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği doğrultusunda, öncelikle nüfusu 250.000’in ve nüfus yoğunluğu kilometrekare başına 1000 kişinin üstünde olan yerleşim alanları için stratejik gürültü haritalarının hazırlanması ve harita sonuçlarına göre eylem planlarının hazırlanması zorunluluğu getirildi. Bu doğrultuda “Kocaeli İli Stratejik Gürültü Haritalarının ve Eylem Planları Hazırlanması Projesi” için 2022 yılında revizyon çalışmaları başlatıldı.
.gif)
GÜRÜLTÜ HARİTALARI ÇIKARILDI
Başlatılan çalışmalar kapsamında öncelikle, Stratejik Gürültü Haritalarının içeriğinin ve yöntemlerinin paylaşıldığı, ayrıca sürece destek verecek olan tüm paydaş kurum temsilcilerinin (Karayolları Genel Müdürlüğü, Kocaeli Valiliği, İlçe Belediye Başkanlıkları, Devlet Demiryolları) görüş ve önerilerinin de alındığı açılış toplantısı gerçekleştirildi. Akabinde Büyükşehir tarafından “Stratejik Gürültü Haritaları” hazırlanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına onayına sunuldu. 13 Haziran 2024 tarihinde hazırlanan haritalar bakanlık tarafından onaylandı.
EYLEM PLANLARI ONAY SÜRECİNDE
“Stratejik Gürültü Haritaları”nın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylanması akabinde Eylem Planı çalışmaları başlatılarak “Kocaeli Gürültü Haritaları Değerlendirme Çalıştayı” gerçekleştirildi. Tüm paydaş kurum ve kuruluşların da görüşleri doğrultusunda etkilenme analiz sonuçları ve gürültü yönetim alanları da değerlendirilerek hazırlanan “Eylem Planları” da bakanlığın onaya sunuldu. Eylem Planlarının bakanlık tarafından onaylanmasına müteakip; söz konusu “Kocaeli Gürültü Eylem Planları” bundan sonra yapılacak çalışmalarda dikkate alınmak üzere sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak.
Gündem, 12 Eylul 2024 15:17
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
