Zeytinoğlu sanayi üretimi ve işgücü verilerini değerlendirdi
İş Dünyası, 11 Eylul 2024 06:19Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayi üretimi ve işgücü verileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı sanayi üretim endeksine ilişkin değerlendirmede bulundu. Zeytinoğlu, “Sanayi üretim endeksi temmuzda yıllık bazda 3.9 gerilerken aylık bazda yüzde 0.4 arttı. Aylık değişimlerden ziyade sektörlerin yıllık değişimlerine baktığımızda, madencilik ve taş ocakçılığı, elektrik, gaz, buhar ve enerji dışındaki sektörlerde gerileme olduğunu görüyoruz. Alınan tedbirlerin etkisiyle üretimde daralmaların görülebileceğini tahmin ediyorduk. Alt kalemlerden, sermaye mallarında yıllık yüzde 8.1 ve yüksek teknolojili ürünlerdeki yıllık yüzde 20.2’lik gerilemeleri, katma değerli üretim ve geleceğe yönelik yatırım ve büyüme açısından önemsiyoruz. Önümüzdeki aylarda üretimde toparlanmalar görebilmeyi temenni ediyoruz ancak sıkılaşma tedbirleri kapsamında yavaşlamalar beklenebileceğini söyleyebiliriz” dedi.
İŞGÜCÜ VERİLERİ
TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı işgücü verilerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Zeytinoğlu, “Temmuz ayında işsizlik oranı yüzde 8.8 ile haziran ayına göre 0.4 puan, geçen yılın temmuz ayına göre 0.5 puan geriledi. Potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı ise yüzde 26.5 olarak gerçekleşti. Burada da aylık bazda 2.7 puan iyileşme, geçen yıla göre 3.9 puanlık artış olduğu görüyoruz” açıklamasında bulundu.
ÇALIŞABİLİR NÜFUS
Zeytinoğlu, “Açıklanan verilerin detaylarına baktığımızda, bir önceki yılın temmuz ayına göre çalışabilir nüfus 496 bin kişi artarken, işgücü 915 bin kişi artmış. Temmuz itibariyle toplam istihdamın ise 32 milyon 712 bin kişi olduğunu görüyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz, nüfusumuza oranla bunun daha yüksek seviyelere ulaşması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
İş Dünyası, 11 Eylul 2024 06:19
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
