Zeytinoğlu sanayi üretimi ve işgücü verilerini değerlendirdi
İş Dünyası, 11 Eylul 2024 10:18Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayi üretimi ve işgücü verileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı sanayi üretim endeksine ilişkin değerlendirmede bulundu. Zeytinoğlu, “Sanayi üretim endeksi temmuzda yıllık bazda 3.9 gerilerken aylık bazda yüzde 0.4 arttı. Aylık değişimlerden ziyade sektörlerin yıllık değişimlerine baktığımızda, madencilik ve taş ocakçılığı, elektrik, gaz, buhar ve enerji dışındaki sektörlerde gerileme olduğunu görüyoruz. Alınan tedbirlerin etkisiyle üretimde daralmaların görülebileceğini tahmin ediyorduk. Alt kalemlerden, sermaye mallarında yıllık yüzde 8.1 ve yüksek teknolojili ürünlerdeki yıllık yüzde 20.2’lik gerilemeleri, katma değerli üretim ve geleceğe yönelik yatırım ve büyüme açısından önemsiyoruz. Önümüzdeki aylarda üretimde toparlanmalar görebilmeyi temenni ediyoruz ancak sıkılaşma tedbirleri kapsamında yavaşlamalar beklenebileceğini söyleyebiliriz” dedi.
İŞGÜCÜ VERİLERİ
TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı işgücü verilerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Zeytinoğlu, “Temmuz ayında işsizlik oranı yüzde 8.8 ile haziran ayına göre 0.4 puan, geçen yılın temmuz ayına göre 0.5 puan geriledi. Potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı ise yüzde 26.5 olarak gerçekleşti. Burada da aylık bazda 2.7 puan iyileşme, geçen yıla göre 3.9 puanlık artış olduğu görüyoruz” açıklamasında bulundu.
ÇALIŞABİLİR NÜFUS
Zeytinoğlu, “Açıklanan verilerin detaylarına baktığımızda, bir önceki yılın temmuz ayına göre çalışabilir nüfus 496 bin kişi artarken, işgücü 915 bin kişi artmış. Temmuz itibariyle toplam istihdamın ise 32 milyon 712 bin kişi olduğunu görüyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz, nüfusumuza oranla bunun daha yüksek seviyelere ulaşması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
İş Dünyası, 11 Eylul 2024 10:18
Yorumlar (0)
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
Kocaelili gazeteci- yazar Mustafa Eranıl, TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu
AKP'de Öcalan oyumuzu düşürür endişesi!
Başiskele’deki dev projede 350 milyon TL tasarruf sağlandı
Başkan Hürriyet, Yahya Kaptan’daki çalışmaları yerinde inceledi
AKP Kocaeli İl Başkanı Talus, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Büyükşehir, 68 yeni otobüs satın aldı
Çayırova’da Başkan Çiftçi’nin 21 derslikli yeni meslek lisesi heyecanı!
Körfez ADD, yardımseverleri kahvaltıda ağırladı
Coşkun Sabah'ı yumurtacılıktan soğuttular!
Altın fiyatı bankaları solladı!
Başkan Sezer, Gölcüklüleri gururlandırılan başarılı öğrenci Sarp Arel’i tebrik etti
KOTO 23. Meslek Komitesi’nden eğitim kurumlarına ziyaret
Minikler Hereke halısının üretim sürecini yerinde gördüler
