O ilçede atıklardan aylık 100 ton kompost gübre üretiliyor
Gündem, 11 Eylul 2024 16:59Körfez Belediyesi, organik atıklardan kompost üretimine devam ediyor. Kompost Üretim Tesisi’ne gelen meyve, sebze, budama atıklarıyla kompost üreten Körfez Belediyesi, kendi gübre ve mantarını kendisi üretiyor.
Körfez Belediyesi, kompost üretimine devam ediyor. Körfez Belediyesi tarafından 5 yıldır hizmet veren Kompost Üretim Tesisi’ne gelen meyve, sebze ve yeşil atıklardan yaklaşık ayda 100 ton organik atıktan kompost elde ediliyor. Bu sayede üretilen kompost ürenler belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğünce gübre olarak kullanılıyor.
YENİDEN TOPRAKLA BULUŞUYOR
Türkiye’ ye örnek olan Kompost Üretim Tesisi sayesinde Organik atıkların tek geri dönüşüm yöntemi olan kompost üretimle değerli besinler toprağa yeniden ulaşıyor. Konuyu yakından takip eden ve destekleyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, geçtiğimiz gün Kompost Üretim Tesisi’ ne ziyarette bulundu.
AYLIK 100 TON ÜRETİM
Başkan Söğüt, “Körfez Belediyemizin Kompost Gübre Üretim alanın da özellikle çevreden topladığımız dal, yaprak, bitkisel atık ve yine pazarlardaki sebze ve meyve atıklarıyla birlikte kompost gübre elde ediyoruz. Aylık ortalama 100 ton kendi Park Bahçeler Müdürlüğümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde kompost gübre üretiyor. Özellikle sıfır atık ve geri dönüşüm kapsamında kompost üretim tesisini ülkemize kazandırdık ve bundan mutluluk duyuyoruz ‘’ dedi.
.gif)
“GÜÇLÜ EKİPMANLARA SAHİBİZ”
Başkan Söğüt;” Bu tesisimizde Çevre şehircilik Bakanlığı, Türkiye Çevre Ajansının tamamen bize hibe ettiği yaklaşık 2 milyonluk kompost gübre karıştırma ekipmanını da özellikle kazandırmış olmak bu tesis ve çalışma için önemli bir adım oldu. Artık çok daha güçlü bir şekilde bu karıştırma makinesi ile kompost gübre üretiyoruz ‘’ dedi.
MANTAR ÜRETİMİ DE YAPILIYOR
Kompost üretiminde sadece gübre değil bununla birlikte İstiridye mantarı üretimi de yapıldığını söyleyen Başkan Söğüt, “Tabi elde ettiğimiz bu kompost gübre ile birlikte aslında hem kendi gübre ihtiyacımızı karşılamanın yanında aynı zamanda mantar üretimine esas, Kompost Kitleri de elde ediyoruz. Bu özellikle kompost kitlerle birlikte mantar üreterek ihtiyaç sahiplerine mantarlarımızı dağıtarak katkıda bulunmuş oluyoruz” dedi.
Gündem, 11 Eylul 2024 16:59
Yorumlar (0)
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
