Başkan Bulut’tan ihracatçı iş insanlarına kutlama
İş Dünyası, 06 Eylul 2024 09:47Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, bir önceki yılın aynı ayına göre ihracatımızı 477 milyon dolar artırarak il bazında kentimizi ilk sıraya taşıyan Kocaelili ihracatçıları tebrik etti .
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Ağustos Ayı Dış Ticaret Verilerini değerlendirdi. Açıklamasında ülkemizin ve kentimizin dış ticaret verilerine yer veren Başkan Bulut, “Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre; ihracat %2,4 oranında artışla 22 milyar 63 milyon dolar, ithalat %10,8 oranında azalışla 26 milyar 991 milyon dolar oldu.
EN FAZLA İHRACAT YAPILAN ÜLKELER
2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde ise, ihracat %3,9 oranında artışla 170 milyar 801 milyon dolar, ithalat %8,7 oranında azalışla 225 milyar 666 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret hacmi, %3,7 oranında azalarak 396 milyar 467 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ağustos ayında en fazla ihracat yaptığımız ülkeler sırasıyla; Almanya (1 milyar 674 milyon dolar), ABD (1 milyar 338 milyon dolar) ve İngiltere (1 milyar 169 milyon dolar) oldu. Ağustos ayında en fazla ihracat yaptığımız ülke grupları sırasıyla; Avrupa Birliği (AB-27) (8 milyar 817 milyon dolar), Yakın ve Ortadoğu Ülkeleri (3 milyar 921 milyon dolar) ve Diğer Avrupa Ülkeleri (3 milyar 392 milyon dolar) oldu.
FAALİYET İLLERİNE GÖRE İHRACAT
2024 yılı Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre faaliyet illeri bazında ihracatta; İstanbul %6,4 azalış ve 4 milyar 782 milyon dolarla birinci sırada, Kocaeli %20,3 artış ve 2 milyar 833 milyon dolarla ikinci sırada yer almaktadır. Kocaeli'yi İzmir, Bursa ve Tekirdağ takip etmektedir. Kocaeli ili en fazla ihracatı 87 Motorlu kara taşıtları faslı (948 milyon 462 bin dolar) ile yapmış olup, bu faslı sırasıyla 27 Mineral yakıtlar, mineral yağlar faslı (282 milyon 608 bin dolar) ve 85 Elektrikli makina ve cihazlar ve aksamları faslı (240 milyon 435 bin dolar) takip etmektedir. İlimiz en fazla ihracatı İngiltere (306 milyon 244 bin dolar) ile yapmış olup, bu ülkeyi sırasıyla Almanya (173 milyon 219 bin dolar) ve İtalya (169 milyon 307 bin dolar) takip etmektedir.
‘İL BAZINDA İLK SIRADA YER ALDIK’
2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında (OVP) ihracatımızın 2025 yılında 279,6 milyar dolara çıkmasını öngörülmektedir. Ülke ihracatına en fazla katma değer sağlayan illerin başında gelen Kocaeli’de ihracat yapan firma sayısı ve yüksek katma değerli ürün ihracatının artması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kocaeli olarak bir önceki yılın aynı ayına göre ihracatımızı 477 milyon dolar artırarak il bazında ilk sırada yer aldık. Bu başarıyı gösteren Kocaelili ihracatçılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
İş Dünyası, 06 Eylul 2024 09:47
Yorumlar (0)
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
