Bakanlık yetkilileri Körfez’deki sıfır atık adımlarını örnek gösterdi
Gündem, 05 Eylul 2024 01:44Körfez Belediyesi Atık Getirme Merkezini ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, “Körfez Belediyesi’nin ‘sıfır atık’ adımları çok güzel bir örnek” dedi.

Sıfır Atık ile ilgili önemli çalışmalara imza atan Körfez Belediyesi, 10 yıldır aktif olarak Körfez’e hizmet veren Atık Getirme Merkezi’nde önemli misafirlerini ağırladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere, Kocaeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 12 İlçenin sıfır atık müdürleri, Körfez Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.
ATIK SERGİSİ YAPILDI
Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Körfez Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ ne gelen yetkililer, atıklarla oluşturulan sergiyi gezdi. Elektronik atıklar, atık piller, kızartılmış bitkisel yağlar, atık motor yağları, atık aküler, hurda araç lastikleri, floresan lambalar, park-bahçe atıkları, evlerde ortaya çıkan boya, tiner, ilaç vb. tehlikeli atıklar, beyaz eşyalar, hacimli atıklar (oturma grupları, çekyat-koltuk vb.),İnşaat ve tadilat atıkları gibi atıkların toplandığı atık merkezinde yürütülen çalışmalar, bakanlık yetkililerinden tam not aldı.
ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR
Sıfır atık çalışmaları kapsamında örnek gösterilen Körfez Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına, evsel ve çevresel atıkları topluyor. Ömrünü tamamlamış her türlü atığın kabul edildiğini söyleyen belediye yetkilileri; ‘’Toplanan ve merkezimize getirilen atıklar, geri dönüşüm için gerekli yerlere ulaştırılıyor. Böylelikle organik atıklar dışındaki evsel atıklar doğaya atılmadan geri dönüşüme ve ülke ekonomisine kazandırılıyor. Bizler, daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre, dünya için canla başla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerinde bulundular.
KOMPOST ÜRETİM TESİSİ ZİYARET EDİLDİ
Atık Merkezi’ ne yapılan ziyaretin ardından Türkiye’ ye örnek olan Kompost Üretim Tesisi’nde de Bakanlık yetkilileri tarafından çeşitli incelemelerde bulunuldu. Doğadan alınan bitkilerin, tekrar doğaya kazandırıldığı tesisi inceleyen yetkililer, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün teknik ekiplerinden bilgi aldılar.
Gündem, 05 Eylul 2024 01:44
Yorumlar (0)

Körfez’de Zaferin Adı Türkiye Sergisi büyük ilgi gördü

Bahçeli erken seçim çağrısı yapar mı?

Kocaeli Kaya Şirketler Topluluğu anaokulu yaptıracak

Kırkpınar şampiyonu Orhan Okulu Derince’deydi

Altınla ilgili dikkat çeken tahmin

Çıkıp konuşsana lan, utanmaz adam!

Terzibayırı’nda çocuklar doyasıya eğlendi

Büyükakın’dan sporcu gençleri çok sevindiren haber!

Körfezli ragbiciler final müsabakaları için Denizli’de

Kullar Merkez Cami yenileniyor

Fatih Altaylı için 5 yıl hapis cezası istendi

TÜİK meyve fiyatlarındaki sert artışı gizleyemedi

144 farklı tür Kuzuyayla’nın biyoçeşitlilik envanterine kazandırıldı

Memleket Partisi kepenk kapatacak!

Çayırova’da afetlere hazırlık masaya yatırıldı

Buna ne denir? Apo'nun sözünden çıkmayın!

Kandıralı üreticiye üç yapılı fındık ve gübre deposu desteği

Derince’de Hilal Bahçe Sosyal Tesisi yeni yüzüyle hizmette!

Dilenciler bile TL’nin değersizliğinden şikâyetçi!

İzmit’te Mobil Halk Et sonbaharda yeniden yollarda olacak

Gölcüklüler açık havada sinema keyfine davetli!

Ebru teğmenle ilgili akla ziyan gerekçe!

Sigaraya bir zam daha geldi

Bunun adı psikolojik şiddettir, ağır tahriktir!

Kıbrıs gazisi Faruk Baran vefat etti

Özgür Özel'den Erdoğan'a sert sözler

Çayırova’da 15 Temmuz gecesinde önce anma, sonra konser

AKP’liler Körfez'i de bayraklarla donattı

Kocaeli Devlet Hastanesi’ne yeni başhekim atandı

AKP ve MHP’li yöneticileri şehitlikten kovdu!

Bahçeli, DEM'lileri kapıda karşıladı

İzmit Lavanta Bahçesi’nde 4’üncü hasat

Kick Boksta Türkiye üçüncüsü oldu

İmamoğlu bildiğiniz gibi! Hakim karşısında dahi geri vitesi yok

SEDAŞ’tan Kartepe’ye 250 Milyon TL’lik enerji yatırımı

Derinceli çocuklar için eğlenceli ve öğretici bir gün

Büyükşehir’den tek başına yaşayan yaşlı adama çok yönlü destek

Gelin bu ihanet sürecine karşı güçbirliği yapalım

Buyrun savcılık soruşturma açsın, açabilirse
