Onlarca araçlık konvoyla uğurlama
Gündem, 05 Eylul 2024 05:15Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Türkiye'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaretin etkileri sürüyor. Dünya medyasında da geniş yankı bulan ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sisi'yi havalimanına kadar uğurladığı konvoyun görüntüleri ortaya çıktı.
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine dün Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.
Erdoğan, daha önce ülkesindeki idamlar yüzünden “insanlık suçu işlediği” ve Muhammed Mursi'yi düşürdüğü gerekçesiyle “darbecilikle” suçladığı Sisi'yi havaalanında karşıladı ve ardından Beştepe'de düzenlenen resmi törenin ardından Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'na katıldılar. Enerji, şehircilik, maliye ve sağlık gibi alanları kapsayan toplamda 17 anlaşma imzalandı.
ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda yaptığı açıklamada, Kahire ziyaretinin iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi.
"O günden bu yana diyalogumuzu en üst seviyede tuttuk" diyen Erdoğan, önümüzdeki sene diplomatik ilişkilerin tesisininin 100. yılını kutlayacaklarını söyledi.
ONLARCA ARAÇLIK KONVOYLA UĞURLAMA
Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi’yi bizzat uğurlarken, Mısır liderinin onlarca araçlık konvoyla havalimanına gidişi sosyal medyada gündem oldu.
Birçok sosyal medya kullanıcısı duruma tepki gösterdi.
SON DÖNEMDE İKİ İSİM ARASINDA NELER YAŞANDI?
İki ülke arasındaki ilişkiler, 2013 yılında Mısır'da gerçekleşen darbenin ardından kopma noktasına gelmişti. Ancak, bu durum, Kasım 2022'de Katar'daki Dünya Kupası açılışında Erdoğan ve Sisi'nin ilk kez tokalaşmalarıyla değişti.
Erdoğan, Eylül 2023'te Hindistan'ın Yeni Delhi şehrinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Sisi ile bir araya geldi. Bu görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin büyükelçi atamalarıyla yeni bir döneme girdiğini belirterek, ilişkilerin en kısa zamanda hak ettiği seviyeye ulaşacağına olan inancını ifade etti.
Öte yandan, Erdoğan Mısır'daki gelişmelerle ilgili Sisi’ye sert eleştirilerde bulunmuştu.. Sisi'nin göreve gelmesinden bu yana 42 kişinin idam edildiğini vurgulayan Erdoğan, bunun insanlık suçu olduğunu söylemişti.
Ayrıca, batılı ülkeleri Sisi'yi kırmızı halılarla karşıladığı ve darbecilere destek verdiği için eleştirdi. Erdoğan, "Muhammed Mursi yüzde 52 oyla, halkının oyuyla gelmişti, indirdiler, ondan sonra faturayı farklı bir şekilde kestiler. Sisi'nin darbeci olduğunu hep söyledim, gizlemedim. Batılı ülkeler maalesef darbecileri desteklemekte hala kararlılıkla yollarına devam ediyor. O mütereddit gözükmeleri falan uydurmaca” şeklinde konuştu
Gündem, 05 Eylul 2024 05:15
Yorumlar (0)
Başkan Ömeroğlu´ndan 19 Mayıs mesajı: Bağımsızlığımıza atılan ilk adım
Körfez Yarış Pisti’nde zorlu hafta sonu
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan da 19 Mayıs mesajı geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İzmit’te forma imzalatıldı
Körfezim Eğitim Kurumları'nda gençlerin coşkusu görülmeye değerdi
Ormanya’da uçamayan leylekler aşka geldi!
İzmit’te şok ölüm! 5. kattan yere çakıldı
Başkan Söğüt: Gençlerimiz ülkemizi daha güçlü seviyelere taşıyacak
Gölcük İhsaniye’deki o çalışma ne zaman bitecek?
Derince’de Engelliler Haftası buluşması
İzmitli esnafa bayram öncesi kolaylık
İzmit Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci
İzmit Marina’daki Sahil Güvenlik Botu 19 Mayıs’ta ziyarete açılacak
Başkan Çiftçi’den 19 Mayıs mesajı
Anayasanın hangi maddelerini değiştireceksiniz?
Altın o rakamı görecek!
Körfezli özel sporcu Bahar yüzmede Türkiye ikincisi oldu
Büyükkakın: Çiftçimize desteğe durmadan devam edeceğiz
Kurban uyarısı: Artan et tüketimi kalbi zorlayabilir
Kurban Bayramı öncesi fahiş fiyat denetimi
Her 10 kişiden 3'ü işsiz
Başkan Gökçe’den 19 Mayıs mesajı
Kocaeli’de seracılık yaygınlaşıyor
Kocaeli vekili Yargıtay önünde fenerle adalet aradı!
Başkan Sezer: Kutlu bir gündür 19 Mayıs
Emekli ve memur maaşında yeni rakamlar
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
