Tasarruf Diyanet'e uğramadı
Gündem, 04 Eylul 2024 20:36Diyanet, 6 milyon liralık tuvalet yenileme ihalesinin Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin kapsamı dışında olduğunu duyurdu. Fakat ihale, genelge yayımlandıktan sadece üç gün sonra gerçekleştirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez binasında gerçekleşecek tuvalet yenileme çalışmalarıyla ilgili ihale, kamuoyunda tartışmalara sebebiyet veren bu tartışmalar sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi.
Yapılan açıklamada, 2001 yılından beri hizmet veren Merkez Hizmet Binası’nın tuvalet ve tesisatlarının artık hizmet veremeyecek duruma geldiği ifade edilerek bakım ve onarımın zorunlu hale geldiği belirtildi.
Öte yandan, bakım ve onarımların Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin kapsamı dışında olduğu ve binaların ekonomik ömrünü uzatacağına dikkat çekildi. Fakat, yenileme çalışmalarının yüksek maliyetine yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.
MALİYETİ 6 MİLYON OLARAK BELİRLENMİŞTİ
T24'ün haberine göre, maliyeti 6 milyon lira olarak hesaplanan yenileme çalışmalarıyla ilgili ihale, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin yayımlanmasından sadece üç gün sonra, 20 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşti.
T24'ün Diyanet’in teknik şartnamesinden aktardığına göre, tuvaletlerdeki duvar ve zemin seramikleri, lavabo, musluk ve taşlar sökülecek, tuvalet ve abdesthanelere porselen karo döşenecek, duvarlar ve alüminyum asma tavan yapılacak. Çalışmaların toplam maliyeti ise 6 milyon lira olarak hesaplandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı, kamuoyunda tartışmalara sebebiyet veren 6 milyon liralık tuvaletlere yönelik bir açıklama yaptı.
"TASARRUF GENELGESİNİN KAPSAMI DIŞINDADIR"
Diyanet İşleri Başkanlığı, Merkez Hizmet Binasındaki tuvaletlerin bakım-onarımlarıyla ilişkin çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu.
“1986 yılında yapımına başlanan Başkanlığın Merkez Hizmet Binası, 2001 yılından itibaren hizmet verdiği belirtilerek, “Mezkûr binaya ait tuvalet ve müştemilat tesisatlarının artık hizmet veremeyecek duruma gelmeleri nedeniyle bakım onarımın yapılması zorunlu hale gelmiştir. İlgili birim tarafından hazırlanan teknik şartname doğrultusunda 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile gerekli izinler alınarak 20.05.2024 tarihinde ihaleye çıkılmıştır. Yapılan ihale sonucunda ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır. Mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bakım onarımların yapılmasının hizmetin devamı için gerekliliği malumdur ve verimlilik anlayışıyla uyumludur. Dolayısıyla binaların ömrünü uzatacak bakım-onarım, tasarruf genelgesinin kapsamı dışındadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.
Gündem, 04 Eylul 2024 20:36
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
