Et ithalatı ihalesi hep aynı şirkete paslanıyor
Gündem, 04 Eylul 2024 21:36CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) et ithalatı ihalelerini sürekli olarak Polonya BEEF şirketinin kazanmasına ilişkin, akıllarda soru işareti olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) et ithalatı ihalelerini sürekli olarak Polonya BEEF şirketinin kazanmasına ilişkin, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
Adem, “ESK tarafından yürütülen et ithalatı ihaleleriyle ilgili ciddi iddialar var. Son dönemde, Polonya BEEF şirketinin sürekli olarak bu ihaleleri kazanması, akıllarda pek çok soru işareti bırakıyor” dedi.
ESK'nın et ithalatı ihalelerini sürekli olarak Polonya BEEF şirketinin kazanmasıyla ilgili iddialara yönelik yazılı açıklama yapan Adem, ''Son 1,5 yılda ESK’nın gerçekleştirdiği ihalelerde Polonya BEEF şirketinin sürekli olarak kazandığı görülmektedir. Bu durum, ihalelerin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülüp yürütülmediği konusunda ciddi şüpheler doğurmaktadır. Ayrıca, bu şirketin arkasında Macaristan’da bir Türk firmasının bulunduğu iddiası, sürecin daha da tartışmalı hale gelmesine yol açmaktadır” ifadelerini kullandı.
Öte yandan ESK’nın şartnamesinde etçi ve kombine ırk hayvanların kesimlerinin teşvik edildiği belirtilmesine rağmen, firmanın zayıf sütçü ırk hayvanları tercih ettiğini söyleyen Adem, “Bu ithalatın ekonomik kayıplara yol açtığını ortaya koymaktadır. Sütçü ve etçi ırk hayvan kesimi arasındaki 70 centlik fark, bu süreçte kimlerin kazandığını sorgulamamıza neden olmaktadır. Bu durum, yalnızca tarımsal üretimi değil, aynı zamanda halkımızın sağlıklı ve uygun fiyatlı ete erişimini de tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle, ESK’nın ithalat süreçleri ve ihalelerindeki şeffaflık, tüm vatandaşlarımız için hayati önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.
ESK yetkililerinden kamuoyunu aydınlatacak net açıklamalar beklediklerini vurgulayan Adem, “CHP olarak, konuya dair iddiaları ve ESK’nın uygulamalarını titizlikle takip edeceğiz'' dedi.
Gündem, 04 Eylul 2024 21:36
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
