Kocaeli’deki limanlar vergi ödemiyor!

, 03 Eylul 2024 17:15

DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kocaeli’nin sorunlarını gündeme getirdi. 

Kocaeli’deki limanlar vergi ödemiyor!

Asgari ücretlinin, emeklinin açlıktan perişan olduğu bugünlerde, durduğu yerde para basan limanların yıllardır vergi ödemediğini belirten Gergerlioğlu, “Dubai Port World Limanı 2023 yılında vergi ödememiş. Safi Port Derince Limanı ise son 3 yılda hiç vergi ödememiş. Para basıyor adamlar. Kocaeli trafiğini altüst ediyorlar. Bölgede yaşam altüst oluyor. Trafik kazaları gırla, liman işletmeleri vergi bile vermiyor. Bu düzen böyle bir düzen. Her şey ortada yalan dolan yok. Bakın tüm evraklar ortada. Bu nasıl bir iştir? Nasıl dolaplar dönüyor? Anlamak mümkün değil. Biz bu konuyu yakından takip edeceğiz. Safiport körfezi kirletiyor. Safiport genişledikçe genişliyor. Neredeyse Gölcük’e varacak. Öyle bir durum var ki. Adamlar limanı genişlettikçe genişletiyor. Kimyasal tanklar geliyor. Çevreciler isyan ediyor. Kimsenin umurunda değil. Ardından da 3 yıldır vergi bile ödemiyormuş. Dubai Port World Limanı ise çalışanlara verilen performans ücretini yarıya düşürmüş. İşçilere her yılbaşında verilen çerez parası dahi verilmemiş. Vergi vermiyorsun. Bir de yetmiyor işçinin de hakkından kesiyorsun. Olacak işler değil. Bunlar nasıl oluyor biliyor musunuz? Sırtınızı iktidara dayadığınız anda bunlar oluyor işte. Boşuna mı yani? Bir sürü müteahhit, patron, ağa, bu iktidara sırtını dayıyor. İşte böyle bir düzendeyiz.” Şeklinde konuştu.

GEBZE TEKNİKTE NELER OLUYOR?

Gebze Teknik Üniversitesinden çok şikayet geldiğini söyleyen Gergerlioğlu, Genel Müdür Yusuf Çalık'tan çok şikayet var. Çünkü öğrenciler hayvanları korumaya çalışıyormuş. Genel müdür gelmiş öğrencilere müdahale etmiş, demiş ki: “Buraya mafya gibi çöktünüz, çıkın gidin buradan, burası benim arazim.” demiş, Genel Müdür. Çocuklar orada gariban hayvanları barınaklarda besliyor. Güzel bir iş yapıyorlar. Canlılara karşı merhamet, vicdan dolu olmayı senin öğretmen gerekir. Çok güzel bir üniversite gittim gördüm. Yemyeşil her taraf, bir Amerikan Üniversitesi gibi gerçekten gurur verici bir görüntü var. İyi bir eğitim olduğu söyleniyor. Arazisi iyi teknik imkanları, iyi Gebze Teknik Üniversitesi’nin. Bırakın da öğrenciler bahçede 3-5 hayvan beslesin. Ne var bunda? Öğrencilerde bir diploma verip göndermek mi önemli yoksa aynı zamanda onları merhamet, vicdan, empati duygularıyla doldurup göndermek mi önemli? Hem diplomasını alsın teknik bir insan olsun hem de merhamet, vicdan dolu insan olsun. Sayın Genel Müdür’ün yaptıkları hakkında Rektörünüzün bir açıklaması var mıdır? Sayın Rektörü bir açıklamaya davet ediyorum. Bu ne haldir? Anlaşılan Müdür Yusuf Çalık Rektörlüğü bile takmıyor! Öğrencilere dediği laflardan oldukça rahat birisi olduğu da görülüyor. Sayın Rektör’den ben bu konuda bir açıklama bekliyorum. Öğrenciler üniversiteye kazandırılacak insanlardır. Soğutulacak insanlar değil. Biz bunu bir soru önergesiyle de soracağız. Öğrencilere yönelik bu muameleleri de kabul etmiyoruz. Üzücü kelimeleri kabul etmiyoruz. Hayvanların katline karar verilen yasaların çıktığı günlerdeyiz. 3-5 hayvanı koruyana da yapılan bu arkadaşlar.” ifadelerini kullandı.

SEKA DEVLET HASTANESİ PERSONELİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Kendisinin de yıllarca çalıştığı SEKA Devlet Hastanesi'nde önemli sorunlar olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, “Bu sorunlar sendika temsilcisi tarafından Genç Sağlık Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Yetiş Kurtuluş Yağdıran tarafından gündem ediliyor. Deniliyor ki; “Biz personel dinlenme alanlarının yetersiz hijyen koşullarını uygunsuz buluyoruz. Acil serviste bir hekim ile birlikte iki hemşire çalışması gerekirken sayı bunun altında kalıyor. Personel yemeklerinin içerisinden yabancı maddeler çıkıyor. Yemeklerle beraber gönderilen ekmekler küflü yenilemez halde yemeklerle beraber gönderilen meyveler çürük gönderiliyor.” Personel canla başla çalışıyor, yemeğe çıkıyor çürük ekmekler, çürük meyveler veriliyor. Dinlenmeye gidiyor havasız, kötü, pis, hijyensiz odalar. Bunlar başhekime sunuluyor, dinliyor fakat hiçbir çözüm bulmuyor. Sendika başkanıyla da görüştüm. Bu çözümsüzlüğü kabul etmiyoruz. Sağlık Bakanı'na konuyu iletiyorum buradan yazılı olarak da iletiyoruz. Nedir bu sorumsuzluk? Böyle şey mi olur? Yani canla başla çalışan doktor ve hemşire arkadaşlarımıza yapılacak iş midir bu? Ben de oralarda çalıştım gerçekten önemli bir performansla çalışır doktorlar, hemşireler, hastalara karşı özveriyle çalışır. Mutlaka da yorulur. Yorulduğu zaman dinlenmesi gerekir. O kadar yorgun argın insanın önüne çürük ekmek, sebze meyve mi koyuyorsunuz? Allah aşkına bu ne iştir? Sağlık Bakanı duymuyor mu bunu? Biz buradan sendikanın bu şikayetlerini iletiyoruz. Sağlık Bakanı cevap versin. Başhekim Bey Sendika Başkanı’nı artık kabul etmiyormuş, randevu vermiyormuş. O zaman Sağlık Bakanı bu konuya bir çözüm bulsun. Biz soruyoruz, soru önergesi ile de soruyoruz. Meslektaşlarımızın yaşadığı hale duyarsız kalamam bir hekim olarak, Meclis Sağlık Komisyonu üyesi olarak bu durumu yakından takip edeceğim. Tüm İzmit SEKA Devlet Hastanesi personeli de bunu bilsin. Yıllarca birlikte çalıştık. Meslektaşlarımızın, arkadaşlarımızın durumunu hiçbir zaman unutmayız. Her zaman yanlarındayız. Hepsi her zaman bize başvurabilirler.” şeklinde konuştu.

912 MİLYON LİRALIK İŞİ 2-3 MİLYARA MI YAPACAKSINIZ?

Kocaeli ile ilgili sorunların bitmediğini söyleyen Gergerlioğlu, “Defalarca gündeme getirdim. Bin defa gündeme getirsek azdır. Derince Limanyolu projesiyle TEM’e bağlantı yapılacaktı. Neredeyse 20 yıldır oradan bir bağlantı yapılacaktı 20 yıldır beceremiyorlar. 2002 yılından beri iktidar AK Parti 2024’e gelmişiz. Derince’de bir liman otoyol projesi hala yapılamamış. Utanç verici bir hal gerçekten. Şehrin içi tırlardan geçilmiyor. Arabanızı sürüyorsunuz sağda solda tır size vuruyor, çarpıyor, bir sürü kazalar oluyor. Yani şehir içinde tırlar cirit atıyor. Bu şehir içindeki bu tır artışı dursun diyoruz. Büyük bir tehlike arz ediyor koca tonajlı kamyonlar. Saniye başı birisi giriyor çıkıyor bu limanlara. Vergi de ödemiyor bu adamlar ve ihalelerde yolsuzluk, usulsüzlük döndüğünü Danıştay ispat ediyor, buluyor. İhaleyi iptal ediyor. İki yıldır güya oraya bir otoyol, bağlantı yolu, köprü yapılacak. Bütün bunlar iptal ediliyor. Sonuçta ne oluyor? 912 milyon liraya ihale edilen bir yer, şu an daha yeni ihalesi de yapılmamış. Allah bilir ihale yapıldığında 2 milyara, 3 milyara belki de çıkacak ihalesi! Hadi bakalım çık işin içinden! Yani halkın parasını böyle çarçur ediyorlar arkadaşlar. Sizin paranız bu ya 912 milyona yapılacak iş belki ki şu anda yapılamıyor. Yapıldığı zamanda 2-3 milyar liraya yapılacak belli ki. Korkunç paralar bunlar. Bunlar kimin cebinden çıkacak? Bu beceriksizlerin cebinden çıkmıyor. Halkın cebinden çıkıyor. Üzücü olan nokta bu.” ifadelerini kullandı.

DARICA’LI ESNAFLAR ÇETELERDEN BIKTI!

Darıca ve çevresindeki ilçelerde Daltonlar çetesinin esnafı huzursuz ettiğini söyleyen Gergerlioğlu, “İş yerlerini kurşunluyor, yağmalıyor, talan ediyor. Defalarca Darıca Kaymakamı’na, Darıca Emniyet Müdürü'ne bildirdik. Neden Daltonlar çetesine müdahale edilmiyor? Hala nasıl bu Daltonlar çetesi iş yerlerinden haraç alıyor, kurşunluyor? Ülkede polis yok mu? Emniyet yok mu? Kaymakamlık yok mu? Kocaeli valisi yok mu? Nedir bu Daltonlar çetesi? Göz mü yumuyorsunuz, baş mı edemiyorsunuz? Sormak isterim ne ise söyleyin. İçişleri Bakanı'na da iletelim bunu. Yine ileteceğiz. Darıca'da birçok esnaf bize başvuruyor. Diyorlar ki; “Haraç istiyorlar vermeyince dükkanımız kurşunlanıyor.” Bunları yakalayan var mı? Hiç yakalayan yok. Ellerini kollarını sallayarak geziyorlar.” dedi. 

MESEM YOLSUZLUĞUNDA ADLİ SORUŞTURMA VAR MI?

Kocaeli'deki MESEM yolsuzluğuyla ilgili hala doğru dürüst bir açıklama yapılmadığını belirten Gergerlioğlu,  Şirketlerden bir kısım paralar geri alınıyor ama adli soruşturma var mı yok mu? Kocaeli Halk Gazetesi’nden bir haber; “AKP'li Kent Konseyi Başkanları, devleti hülle yoluyla milyonlarca lira dolandırmış!” diye bir iddia var ortada. Nedir ne değildir bunların araştırılması lazım! Kimse korunmamalı” şeklinde konuştu.

, 03 Eylul 2024 17:15

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı

İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı

Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi

Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi

Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı

Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı

Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!

Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!

Bir köklü firmadan daha kötü haber!

Bir köklü firmadan daha kötü haber!

Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!

Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!

BTP’liler Ankara’ya akın edecek!

BTP’liler Ankara’ya akın edecek!

Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak

Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak

Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak

Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak

Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek

Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek

Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi

Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi

Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı

Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı

Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor

Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor

Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?

Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?

TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı

TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı

Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!

Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!

Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti

Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti

Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı

Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı

Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler

Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler

İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!

İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!

İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!

İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!

İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam

İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam

O cadde karanlık ve tehlikeli

O cadde karanlık ve tehlikeli

Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!

Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!

Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor

Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor

Çayırova’da alkışlar özel bireylere 

Çayırova’da alkışlar özel bireylere 

Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti

Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti

Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?

Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?

Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor

Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor

İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı

İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı

Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti

Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti

KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi

Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi

Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi

Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu

Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu

Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti

Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti

Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız

Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız

Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı

Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı

Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?

Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?

Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi

Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi

Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza

Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza