Beklenen depremin etkisi 17 Ağustos’tan fazla olabilir
Gündem, 30 Ağustos 2024 01:39Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul Küçükçekmece ve Tekirdağ Marmara Ereğlisi’ne dikkat çekerek iki deprem beklediğini ifade etti. Ercan, “İstanbul’da kişi ve yapı yoğunluğun fazla olmasından dolayı deprem çok büyük olmasa bile etkisi 17 Ağustos’tan fazla olabilir” ifadelerini kullandı.
Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara bölgesinde, biri İstanbul Küçükçekmece diğeri Tekirdağ Marmara Ereğlisi olmak üzere iki deprem beklediğini ifade etti.
Ercan, yaptığı açıklamada, Marmara Ereğlisi önünde 7-7.2 büyüklüğünde deprem beklediğini, bu Tekirdağ depremi olduğunu, Bunun da ili ve ilçelerini doğal olarak etkileyeceğini ifade etti.
İstanbul’un maalesef bu kadar yapı ve kişi yoğunluğunu taşıyamadığını söyleyen Ercan, İstanbul’daki olayın kentsel dönüşüm değil, yapısal dönüşüm olduğunu, banka kredilerinin 10-15 aileyi kurtarmak için yapıldığını, bunun sonucunda sadece müteahhitlerin kazandığını ifade etti.
“İKİ DEPREM BEKLİYORUM”
1999 depreminden beri söylemini değiştirmediğini ifade eden Ercan, “Beklenen depremi biliriz ama zamanı konusunda kesin değilizdir. İki deprem bekliyorum. Biri Küçükçekmece’nin 25 kilometre güneyinde ve 7 kilometre derinliğinde 6.4 – 6.7 arasında. Olası deprem doğu batı yönünde kıracaktır. Kabaca Kınalıada-Sivriada’dan Küçükçekmece’ye kadar kıracaktır” ifadelerini kullandı.
“İNSANLAR NEDEN İSTANBUL’A TEŞVİK EDİLİYOR ANLAMIYORUM”
Deprem beklenirken nasıl insanların İstanbul’a teşvik edildiğini anlayamadığını ifade eden Ercan, “İstanbul boşaltılsın demiyorum. Yerleşim güdülenmesin diyorum. Bu durum bizi beklemediğimiz olaylara doğru götürebilir. Japonya’da 7.1 büyüklüğünde deprem oldu. İşte görüyoruz ölen ya da yaralanan yok. Türkiye’de olsa felakete neden olur” ifadelerini kullandı.
Diğer deprem kolunun ise Tekirdağ kolu olduğuna dikkat çeken Ercan, “O da Marmara Ereğlisi önünde olacaktır. Bunun derinliği 7 ila 10 kilometre arasında olmasını bekliyorum. Tekirdağ’a yakın olacak. Bunun kıracağı yer de Büyükçekmece’den Saros Körfezi’ne kadarki alan” ifadelerini kullandı.
İstanbul’da kişi ve yapı yoğunluğun fazla olduğuna dikkat çeken Ercan, “Deprem çok büyük olmasa bile etkisi 17 Ağustos’tan fazla olabilir” ifadelerini kullandı.
Gündem, 30 Ağustos 2024 01:39
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
