Engel yok, eğlence var
Gündem, 30 Ağustos 2024 15:05Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Engelsiz Deniz Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Engelli dostu belediyecilik anlayışı ile kent genelinde engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak projeler üreten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli vatandaşları sosyal yaşamın içerisinde tutmak, hayata uyum ve katılımlarını arttırmak amacıyla etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kent Konseyi iş birliğinde gerçekleştirilen 4. Engelsiz Deniz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin, Türk Ulus’unun bağımsızlık mücadelesindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelmesi coşku ve heyecanı daha da artırdı.
ÖZEL BİREYLER UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Karamürsel Altın Kemer Halk Plajı’nda gerçekleştirilen 4. Engelsiz Deniz Festivali’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kent Konseyi Başkanı Kadir Çetin özel bireyleri yalnız bırakmadı. 12 ilçede faaliyet gösteren 46 dernekten 3 bin özel gereksinimli vatandaşın katıldığı deniz festivalinde cankurtaran ve profesyonel eğitmenler eşliğinde jet ski, muz, ringo, stand up paddle, kano turu, tekne turu ve yüzme etkinliklerinden faydalanan engelli bireyler hem denize girip serinledi hem de suda çeşitli aktiviteleri deneyimleme fırsatı buldu. Jet ski ve muzla tur atan Başkan Büyükakın da çocukların mutluluğuna ortak oldu. Altın Kemer Plajı’nın engelsiz hale getirildiği festivalde özel bireyler aileleri ile birlikte nefes aldıkları, şarkılar söyleyip dans ederek eğlendikleri bir gün geçirdi.
.gif)
“ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİĞE İMZA ATTIK”
Festivalde konuşan Başkan Büyükakın “Sizlerle bir engelsiz deniz festivalinde daha bir araya gelmekten büyük keyif aldığımı söylemek istiyorum. Ne kadar güzel bir etkinliğe imza attığımızı fark etmemek mümkün değil. Buradaki güzelliğe en çok katkı sağlayan engelli kardeşlerimizin ailelerine ve engelli sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyorum. Asıl başarı ve zafer onlarındır. Biliyorsunuz bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı, şanlı tarihimizde zaferler ayı olarak bilinir. Sultan Alparslan Han da Anadolu’yu ağustos ayında fethetti. O zaman Alparslan ‘Size öyle bir yurt tuttum ki ilelebet Türk yurdu olarak kalacak’ demişti. Ve yaklaşık bin yıldır da bu topraklar bizim” dedi.
“ENGEL YOK, YIKILMASI GEREKEN HEDEFLER VAR”
Büyükakın konuşmasının devamında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde bugün bu topraklarda neşe içerisinde yüzümüz gülerek bir etkinlik düzenleyebiliyoruz. Biz bin yıldır buradayız ve ilelebet burada olacağız. Unutmayın ki zafer inanların, engellere değil hedefe odaklananlarındır. Engel yok sadece kaldırılması, yıkılması gereken hedefler var ve biz o hedefleri yıka yıka geliyoruz. Sizlerle çok daha güzel şeyler yapacağız ve bunu sevgimizle başaracağız” ifadelerini kullandı. İzmit ve Gebze’de harika iki rehabilitasyon merkezinin açılmak üzere olduğunu belirten Başkan Büyükakın bu merkezlerin engelli ailelerinin nefes almasına fırsat vereceğini belirtti.
Gündem, 30 Ağustos 2024 15:05
Yorumlar (0)
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
Telefon ve bilgisayar alacaklar dikkat!
21 ile kar yağacak, Kocaeli'ye rötarlı gelecek!
Dolandırıcılardan yeni tuzak!
Sahte dolar şoku! 50 ve 100'lükleri kimse almıyor
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
