Depremzedelere verilen sözler yalan çıktı
Gündem, 24 Ağustos 2024 13:496 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen depremin en fazla etkilediği illerden biri olan Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı Beldesi'nde yüzlerce depremzede halen evine kavuşamadı.
6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok zarar gören şehirlerden biri olan Adıyaman’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentte bin 485 binanın yıkıldığını açıklamıştı.
Kent merkezinde yıkım çalışmaları halen sürerken Adıyaman’ın ilçelerinde ise depremzedeler yıkılan evlerine halen kavuşamamaktan şikayetçi.
Meydana gelen depremde Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı Beldesi'nde 295 ev yıkılmasının ardından belde de konutlarla ilgili bir çalışma yapılmamasına siyasi ve vatandaşlar tepkili…
“20 AY GEÇTİ BİR KAZMA VURULMADI”
6 Şubat 2023 depremlerin üzerinden 20 ay geçmesine rağmen Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı Beldesi'nde depremzedelerin evlerinin halen inşa edilmediğini belirten CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, şöyle konuştu:
-Bugün Çelikhan ilçemizin Pınarbaşı yani Bulan beldesindeyiz, birçok deprem bölgesinde dertlere merhem bulunurken Adıyaman’ımız hâlâ yetim.
-Değerli Adıyamanlılar AKP yönetimi bizlere 6 Şubat depremlerinden sonra ‘bir sene sabredin, bir sene sonra hepiniz evlerinize geçeceksiniz’ dedi.
-Adıyaman’a 39 bin konut sözü verdi. ‘39 bin konuttan bin 500’ünü teslim edeceğiz, bin 500’ünde kurası çekilecek’ dediler.
-Yani iki tane bin 500 eder 3 bin. 39 bin nere 3 bin nere? 20 ay geçmiş 39 konutun 3 binini teslim etsen ne olur etmesen ne olur?
-Şimdi gelelim Bulan beldesindeki yaramıza bu yara bizim için büyük yara çünkü 20 ay oldu. Pınarbaşı beldemiz dağlık bir alandır biz bu dağların arasından 3-5 dönüm araziyi zor bela elimizle, tırnağımızla tarlamızı oluştururuz oradan da tütünümüz üretir ve geçinmeye çalışırız.
-Gelin görün ki siz o tütünle kız gelin edemezsiniz, oğlanı evlendirip iş kuramazsınız, bir çocuğunuz üniversite kazansa o tütünle artık okutamazsınız pahalılık bu kadar dip yapmışken, bu kadar ekmek davasına düşmüşken biz 6 şubat depreminden sonra 20 ay geçmiş Bulan’da ocağımız, damımız başımıza yıkılmış.
-Yetkililer el vicdan el insaf 20 aydır Bulan beldesinde bir kazma vurulmaz mı? Yetkililere buradan bildiriyorum çok sorumluluk sahibi yetkililer Cami Mahallesi'nde 68 hane, Kaya Mahallesi'nde 75, Hacılar 28, Kurudere 30, Aktaş 29, Balık burnu koca bir mahalledir 54, Çamlıyayla 1, İnönü 10 olmak üzere toplam 295 hane bu beldede yıkıldı. 20 ay geçti bir kazma vurmamışsınız.
“BİR KEPÇE GÖNDERMİŞSİN 1 GÜN BAR 10 GÜN YOK”
Depremzedelerin ikinci kışı da konteynerlerde geçireceğini belirten Doğan, “Buranın coğrafyasını bilen bilir kışı zordur, çetindir. Bu işi yapmayan yetkiliye söylüyorum vicdanın varsa empati kurarsın buradaki konteyner kentine eşini, çocuğunu getir kardeşim. Bu Bulan’da ikinci kış olacak evsiz barksız ikinci kış. Çocuğunu, eşini getir bu kışı geçir o konteynerden çık işine git bakalım gidebiliyor musun? Çocuğunu okula gönderebiliyor musun? Ama benin Bulan’lı halkım gidiyor umurunda mı? Değil. Niye değil bunu da biliyorum, alay eder gibi halkımıza bir tane kepçe göndermişsin bir gün geliyor 10 gün kayboluyor. Sırf milleti kandırmak için bir tane kepçe göndermişsin. Buradan CHP il başkanı olarak söylüyorum Bulan halkıyla alay edecek adamın alnını karışlarım” diye kaydetti.
“HÂLÂ İNŞAATLARA BAŞLANMADI”
Belde sakinlerinden Ahmet Büyükşahin, “Pınarbaşı’nın sorunları var depremden dolayı bu büyük sorunlara bugüne kadar eğilmediği görülüyor. Buradaki halk çok sıkıntı içerisinde ben kendimi bu halka karşı sorumlu görüyorum bu nedenle Pınarbaşı’nın sorunlarının çözümü içinde ilgili yerlerle görüşüp ve ilgililerin de bu sorunu halletmeleri içinde gerekli çalışmayı yapacağız. Pınarbaşı’nın bugüne kadar her tarafta en azından deprem evlerinin yerleri tespit edilmiş ve inşaatlarının başlanması lazımdı. Ama Pınarbaşı’nda hâlâ inşaatlar başlanmadı. Sadede bir yer gösterildi bu yerde de bugüne kadar bir çalışma göremiyoruz” dedi.
“YETKİLİLER BİR AN ÖNCE EL ATMALI”
Pınarbaşı eski belediye başkanı Mahmut Alan ise, “20 aydan bu yana vatandaşımız hep konteynerde hem dışarıda hayatlarını sürdürme mecburiyetindeler. Şuana kadar yapılması gereken işlemlerin olmadı. Evlerin yapılması noktasında yetkililer bir an önce el atmalı. Yöremizin kış şartlarını herkes bilmektedir. Bu evlerin bir an önce yapılmasını kamuoyuna ve yetkililere saygıyla sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Gündem, 24 Ağustos 2024 13:49
Yorumlar (0)
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
Telefon ve bilgisayar alacaklar dikkat!
21 ile kar yağacak, Kocaeli'ye rötarlı gelecek!
Dolandırıcılardan yeni tuzak!
Sahte dolar şoku! 50 ve 100'lükleri kimse almıyor
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
