Hürriyet’ten kamu malı üzerinde hak iddia edenlere tepki!
Gündem, 23 Ağustos 2024 03:47Başkan Hürriyet, kişilerin belediye mülklerini kiralayıp tadilat yaparak işletme haline getirmelerinin ardından bu yerler üzerinde hak iddia etmelerine yönelik eleştirilerini dile getirerek, “Bunun adı üç kuruşa ranttır!” dedi
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyeye ait mülklerin kiralanması ve bu mülkler üzerinde yapılan yatırımlar konusunda sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla sert eleştirilerde bulundu. Başkan Hürriyet, bazı kişilerin belediye mülklerini kiralayıp tadilat yaparak işletme haline getirmelerinin ardından bu yerler üzerinde hak iddia etmelerine yönelik eleştirilerini dile getirdi.
“NASIL BİR KAFADIR BU?”
Başkan Hürriyet, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Belediyeye ait bir binayı kiralayıp tadilat yapıp işletilecek hale getirdi diye ya da boş bir belediye arsasına yatırım yaptı diye her şeye hakkı olduğunu savunanları görünce ülkem adına çok üzülüyorum. Nasıl bir kafadır bu? Belediye istese zaten binasını kullanılır hale getirecek gücü vardır ve yapar. Belediye için mi yapıyorsunuz bu tadilatları? Tabii ki hayır. Ucuza yer kiralayıp daha fazla kazanmak için yapıyorsunuz.
“TESLİM ETMEKLE SORUMLUSUNUZ”
Yahu siz harabe de olsa bir ev kiraladığınızda ve oturulacak hale getirdiğinizde o evi üstünüze mi yapıyorlar? Sahibi mi oluyorsunuz o yerin? Ya da ömür boyu kullanma hakkınız mı oluyor? Tabi, ki hayır. Süreniz bittiğinde teslim etmekle sorumlusunuz. Ya da boş bir araziye siz bir bina yaptınız diye o arazinin sahibi mi oluyorsunuz?
“ESNAFIN SUÇU NE?”
Bu değerli yer ve araziler belediye değil de kişiden kiralandığında ciddi hava paraları ve kira bedelleri isteniyor. İstediğiniz kadar üzerine yatırım yapın fark etmez. Peki belediye malı olunca ne oluyor biliyor musunuz; Üç kuruşa rant oluyor bunun adı! Peki onca hava paraları ve kiralar ödeyerek üstüne bir de yatırım yapan ve ayakta durmaya çalışan esnafın suçu günahı ne?"
DÜRÜSTÇE YAZABİLENE SELAM OLSUN”
Başkan Hürriyet, sözleşmesi biten işletmelerle ilgili yaptığı açıklamalara destek veren gazeteciler için, “Haklı olduğumuzu anlayanlara ve dürüstçe yazabilenlere selam olsun” dedi
Sözleşme süresi dolduğu halde arazi ve binaları belediyeye teslim etmeyen kiracılara tazminat davası açılacağını belirten Başkan Hürriyet’e, Demokrat Kocaeli Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Soysal’dan destek geldi. Soysal, “İzmit’te kamuya ait alanlar elbette halkın olmalıdır” başlıklı köşe yazısı kaleme aldı. Başkan Hürriyet’in haklı mücadelesine vurgu yapan Soysal yazısında, “İzmit’te yaşayan bir vatandaş olarak Hürriyet’in komik bedellerle ayrıcalıklı birilerine verilmiş onca mekanın Gülümse Kafe gibi, Kent Lokantası gibi projelerle İzmit halkının kullanımına açılmasını destekliyorum. Bunun adı halkçılıktır” ifadelerine yer verdi.
HALKIN HAKKI İÇİN GEREKİRSE KAVGA EDERİZ
Başkan Hürriyet de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “En azından mücadelemizin halk için olduğunu bilen birkaç gazeteci de olsa var. Halkın hakkı için kavga edilmesi gerekiyorsa ederiz evelallah. Haklı olduğumuzu anlayanlara ve dürüstçe yazabilenlere selam olsun. Eleştiriye tahammül edemeyenlerin ve çıkarlarına dokunduğumuz kişilerin gazı ile bizi sürekli kavgacılıkla suçlayanların susturma gayretini de görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Gündem, 23 Ağustos 2024 03:47
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
