DP'den ayrıldı, DYP Genel Başkanı oldu
Siyaset, 21 Ağustos 2024 02:15CHP'nin 2011'de 'en genç milletvekili adayı' olan ve 2022'de katıldığı Demokrat Parti'de sene başında Genel Başkan Adayı olduğunu da açıklayan ve 31 Mart seçimlerinin sonuçları sebebiyle DP'ye sert eleştirilerde bulunan Cenk Küpeli, Doğru Yol Partisi'nin (DYP) 7. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlık görevine seçildi.
Cenk Küpeli, kongre sonrası yaptığı açıklamada, hem DYP'nin hem de merkez siyasetin geleceği için kararlı ve azimli bir çalışma dönemi başlatacaklarını vurguladı.
Küpeli, açıklamasında, "Birileri konuşa dursun, birbirini eleştire dursun, defalarca toplantılar yapıp bir karar bile alamadan dağıla dursun, bizler yeri geldi sessiz kaldık, yeri geldi gecemizi gündüzümüze kattık çalıştık. Yeri geldi, birileri tatildeyken biz Anadolu’yu karış karış dolaştık. Ülke sevdamızdan vazgeçmedik ve ülkemize hizmet için çıktığımız yolda geleceğimizi koltuk sevdalılarının bencil hesap ve kararlarına bırakmadık." dedi.
Siyasi rüşvet tekliflerine ve disiplin soruşturmalarına karşı durduklarını belirten Küpeli, "Zamanımızı vakit kaybından ibaret boş toplantılarla, halkta karşılığı olmayan isimlerle ve onlarca parti değiştirenlerle harcamadık. Demirel’in ve Menderes’in mirasına göz dikmedik. Değişen ve gelişen ülke ve dünya gerçekleriyle bu misyonu nasıl daha ileriye taşıyabileceğimizi hayal ettik. Parti binalarıyla değil, partililerle ilgilendik." ifadelerini kullandı.
Küpeli, DYP'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlık bayrağını devralmış olmanın mutluluğunu yaşadığını ve bundan sonraki dönemde yoğun bir çalışma temposuna gireceklerini belirtti. "Şimdi daha fazla çalışma zamanı. İşçi, memur, esnaf, emekli, gençler, işsizler, öğrenciler ve işverenler... Herkesin dertli olduğu bu dönemde her bir sorunu çözmek ve umut olmak için DYP var diyeceğiz!" dedi.
Yeni yönetim kadrosunda 33 kadın yöneticinin bulunduğunu ve 18 yaşından 68 yaşına kadar genç ve tecrübeli isimlerle yola çıktıklarını söyleyen Küpeli, "Koltuk değil, devlet ve millet diyenlerle çıktığımız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun. Misyonumuzun milletimize hizmet yolunda tekrar devlet yönetiminde olması için 7/24 çalışacağız. Tüm merkez siyasetçilerine kapımız sonuna kadar açık olacak. Başarısız olanların değil, gayret gösterenlerin ve başarılı olanların bayrağı taşıyacağı bu kutlu dönem hepimize hayırlı olsun," şeklinde açıklama yaptı.
Siyaset, 21 Ağustos 2024 02:15
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
