Okul alışverişi cep yakıyor
Eğitim, 15 Ağustos 2024 23:12Okul sezonunun yaklaşmasıyla beraber kırtasiye fiyatlarındaki artış cep yakacak. Kırtasiye fiyatları ağızları açık bırakacak cinsten.
Türkiye’de ekonomik krizin derinleşmesiyle beraber yaşam koşulları git gide zorlaşıyor. A’dan Z’ye her ürünün fiyatı cepleri alev alev yakıyor.. Gıdadan barınmaya, ulaşımdan eğitime derken akla gelebilecek her şeyin fiyatı uçtu, gitti.
Vatandaş için yaşamak artık mucize oldu. Yükselen enflasyon karşısında artan fiyatlara göğüs germeye çalışan halk, yarınını göremez oldu.
YÜKSEK ENFLASYON ETKİSİ
Yükselen enflasyon ve döviz kuru fiyatların artışını tetikleyen temel faktörler arasında yer alıyor. Temmuz ayı enflasyonun yıllık bazda yüzde 61,78 olarak açıklanırken, aylık bazda yüzde 3,23 olarak açıklandı. Yüksek enflasyon karşısında alım gücü her geçen gün eriyip bitti.
Dar gelirli bir vatandaşın maaşı, fiyatlar karşısında yetersiz kalıyor. Vatandaş temel gıdaya erişemezken sırada ki sorun eğitim öğretim giderleri oldu. Asgari ücretli bir vatandaş çocuğunun kırtasiye alışverişini maaşı karşılaması imkansız hale geldi.
GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMİYOR
Birkaç zincir market gruplarının fiyatları değerlendirildiğinde, ortaya çıkan tablo ”yok artık” dedirtecek cinsten. Dokunan yanıyor. Hayat pahalılığı eğitim ve öğretim tarafını da vurdu. Yaşamın temel unsurlarından olan, gıda barınma ve eğitim artık Türkiye lüks haline geldi. Açlık sınırının 19.234 lira olduğu dönemde, asgari ücret 17.002 lirayken, çokta söylenecek söz kalmıyor. Görünen köy kılavuz istemiyor.
Yetkililer “Dezenflasyon süreci başladı” dese de bunu sadece TÜİK’in açıkladığı rakamlarda görüyoruz. Market raflarındaki fiyatlar her gün değişiyor. Bugün aldığımız 1 kilo yoğurt, yarın daha pahalıya alınıyor. Bu durum da vatandaş enflasyon tek haneye düşecek sözlerine inanmıyor.
KIRTASİYE FİYATLARI DUDAK UÇUKLATTI
Gel de çocukları okula gönder. Kırtasiye fiyatları cepleri alev alev yakacak. Okul sezonun yaklaşmasıyla beraber marketler kırtasiye raflarını büyütmeye başladı. Hesapta indirim var deniliyor ama vatandaş fiyatları görünce bir daha dönüp bakıyor.
Marketler kıyasıya rekabet yapıyormuş gibi gözüküyor. Boy boy kataloglar basarak indirim varmışçasına müşteri çekme çalışmalarına başladı. Ancak marketlerin bu fiyatlarını hangi asgari ücretli karşılayabilecek?
Asgari ücretli bir vatandaş çocuğunun okul ihtiyaçlarını karşılayabilmek için maaş dışında ek bir kaynağa ihtiyaç duyuyor. Çünkü 17.002 lira ile hem kira hem temel gıda hem de kırtasiye giderlerini karşılamak imkansız.
Eğitim, 15 Ağustos 2024 23:12
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
