Sağlık çalışanları adına YÖK’e çağrıda bulundu
Sağlık, 13 Ağustos 2024 09:13YÖK’e bağlı faaliyet gösteren hastanelerde görev yapan kamu personelinin mağduriyetine son verilmesi hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Şube binasında açıklama yaptı.
ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİ ÇIKARILMALI
Şube Başkanı Çeker yapmış olduğu açıklamada” Yüksek Öğretim Kurumuna (YÖK) bağlı faaliyet gösteren Üniversite çalışanlarının mahrum kaldıkları en temel haklardan olan tayin ve becayiş haklarının verilmesi gerektiğini uzun bir zamandır her platformda sendika olarak dile getiriyoruz. Var olan sorunun çözümü ise bir an önce YÖK tarafından Atama ve Nakil Yönetmeliği çıkarılması gerektiğini ifade ediyoruz.
GEREKLİ DÜZENLEMELERİ YAPMALI
Bu konuda sendikamızın çalışmaları sonucunda YÖK tarafından Şubat ayında bir çalışma başlatılmış ve idari personelden becayiş talebi olanların dilekçeleri üniversiteler aracılığı ile toplanmıştı. Atılan bu ilk adımın önemli görmekle birlikte kamu açısından tayin dönemi olan yaz aylarında hala hayata geçmemiş olduğu da ortadadır. Bu çerçevede YÖK bir an önce bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmalı öncelikli talep olan becayişleri hayata geçirilmelidir.
KISITLAMALAR KALDIRILMALIDIR
Becayiş dışında mazeret ve eğitim tayinleri ile ilgili gerekli adımları atmalı ve tüm “üniversitelerdeki idari çalışanların bu temel haklara kavuşması sağlamalıdır. Üniversite çalışanlarının aile, eğitim ve sosyal hayatlarına ket vuran, çalışanların hayatları ile ilgili bir gelecek planı yapmasına engel olan kısıtlamalar kaldırılmalıdır. Türk Sağlık – Sen olarak YÖK ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde girişimlerimizi sürdürerek sürecin bir an önce tamamlanması için tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceği” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Sağlık, 13 Ağustos 2024 09:13
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
