20-30 milyon sığınmacı daha gelecek
, 11 Ağustos 2024 22:02Fatih Altaylı’nın Teke Tek Bilim programına katılan İklim Bilimci Levent Kurnaz, iklim krizi yüzünden Pakistan, Hindistan ve Bangladeş’ten 20-30 milyon sığınmacının bir sabah sınırımıza geleceklerini açıkladı.
Gazeteci Fatih Altaylı, Youtube kanalının Teke Tek Bilim programında İklim Bilimci olan M. Levent Kurnaz’ı davet etti. Programda tüm dünyayı yakın zamanda çok daha fazla tehlike altına sokacak olan iklim krizi ve bunun Türkiye’ye olası etkileri konuşuldu.
İklim Bilimci Kurnaz iklim krizi nedeni ile Türkiye’yi vuracak kara senaryoyu açıkladı. Özellikle Hindistan ve Pakistan tarafında etkili olmasının herkes tarafından beklendiği iklim krizi nedeni ile kitlesel olarak büyük göçlerin olması bekleniyor. Kurnaz yayında bu konuya değindi ve o bölgelerden özellikle Türkiye’ye milyonlar halinde göçlerin olacağını aktardı.
Hindistan, Pakistan ve Bangladeş’ten gelecek olan göçlerin milyonları bulacağını açıklayan Kurnaz, bu kişilerin de geleceği ülkenin Türkiye olacağını açıkladı. Milyonlarca sığınmacının jeopolitik olarak Türkiye’den başka gidecek yerinin olmadığını belirten Kurnaz, Çin’in zaten bu sığınmacıları istemediğini ve aradaki yolda Himalayalar olduğunu, Pakistan tarafından gittiklerinde burada Türki Cumhuriyetler olduğunu ancak onların da susuzluk problemi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
.jpg)
“BİR SABAH SINIRIMIZDA 20-30 MİLYON SIĞINMACI OLACAK”
Geriye iki ülke kaldığını ifade eden Kurnaz İran’ın Şii mezhebinden dolayı bu kişileri istemeyeceğini çünkü sığınmacıların Sünni olduklarını belirtti. Bu sebeplerden dolayı sığınmacıların Türkiye’ye geleceklerini ve bir sabah kalktığımızda sınırlarımızda 20-30 milyon sığınmacı göreceğimizi söyledi.
TÜRKİYE’DEKİ SIĞINMACILAR
Söz konusu programın ilgili kısmı sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Hali hazırda 2011 yılından beri sürekli bir şekilde gerek yasal gerek yasa dışı yollardan ülkemize giriş yapan sığınmacıların sayısının 10 milyonu aşkın olduğu muhalefet ve STK’lar tarafından sıklıkla ifade ediliyor.
Yorumlar (0)
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
