20-30 milyon sığınmacı daha gelecek
, 11 Ağustos 2024 02:30Fatih Altaylı’nın Teke Tek Bilim programına katılan İklim Bilimci Levent Kurnaz, iklim krizi yüzünden Pakistan, Hindistan ve Bangladeş’ten 20-30 milyon sığınmacının bir sabah sınırımıza geleceklerini açıkladı.
Gazeteci Fatih Altaylı, Youtube kanalının Teke Tek Bilim programında İklim Bilimci olan M. Levent Kurnaz’ı davet etti. Programda tüm dünyayı yakın zamanda çok daha fazla tehlike altına sokacak olan iklim krizi ve bunun Türkiye’ye olası etkileri konuşuldu.
İklim Bilimci Kurnaz iklim krizi nedeni ile Türkiye’yi vuracak kara senaryoyu açıkladı. Özellikle Hindistan ve Pakistan tarafında etkili olmasının herkes tarafından beklendiği iklim krizi nedeni ile kitlesel olarak büyük göçlerin olması bekleniyor. Kurnaz yayında bu konuya değindi ve o bölgelerden özellikle Türkiye’ye milyonlar halinde göçlerin olacağını aktardı.
Hindistan, Pakistan ve Bangladeş’ten gelecek olan göçlerin milyonları bulacağını açıklayan Kurnaz, bu kişilerin de geleceği ülkenin Türkiye olacağını açıkladı. Milyonlarca sığınmacının jeopolitik olarak Türkiye’den başka gidecek yerinin olmadığını belirten Kurnaz, Çin’in zaten bu sığınmacıları istemediğini ve aradaki yolda Himalayalar olduğunu, Pakistan tarafından gittiklerinde burada Türki Cumhuriyetler olduğunu ancak onların da susuzluk problemi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
.jpg)
“BİR SABAH SINIRIMIZDA 20-30 MİLYON SIĞINMACI OLACAK”
Geriye iki ülke kaldığını ifade eden Kurnaz İran’ın Şii mezhebinden dolayı bu kişileri istemeyeceğini çünkü sığınmacıların Sünni olduklarını belirtti. Bu sebeplerden dolayı sığınmacıların Türkiye’ye geleceklerini ve bir sabah kalktığımızda sınırlarımızda 20-30 milyon sığınmacı göreceğimizi söyledi.
TÜRKİYE’DEKİ SIĞINMACILAR
Söz konusu programın ilgili kısmı sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Hali hazırda 2011 yılından beri sürekli bir şekilde gerek yasal gerek yasa dışı yollardan ülkemize giriş yapan sığınmacıların sayısının 10 milyonu aşkın olduğu muhalefet ve STK’lar tarafından sıklıkla ifade ediliyor.
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
