Gebze Ticaret Odası o alanlarda üyelerine rehberlik etmeye devam ediyor
İş Dünyası, 05 Ağustos 2024 00:19Gebze Ticaret Odası üyelerinin rekabet gücünü artırmalarına destek olmak amacıyla belirlenen stratejik konularda indirimli protokol anlaşmaları oluşturmaya; e-ihracat, ikiz dönüşüm ve yapay zekâ konularında bilgilendirme toplantıları ile üyelerinin doğru bilgiye ulaşmaları noktasında etkin rol oynamaya devam ediyor.
Bu doğrultuda üyelerinin e-ihracata başlamalarını kolaylaştırmak veya e-ihracatlarını geliştirmelerine destek olmak üzere Alibaba ve Amazon’un ülkemizdeki resmi temsilcileriyle indirimli protokol anlaşmaları imzalanarak üyelerinin faydasına sunduğu projelerin tanıtım ve bilgilendirme toplantıları Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin katılımıyla temmuz ayında gerçekleştirildi.
Protokollerin detaylarının paylaşıldığı toplantıda konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş e-ihracattan ülke olarak aldığımız payın henüz beklenen seviyede olmadığına dikkat çekerek Oda üyelerinin geleneksel ihracat yanında e-ihracat alanında da uyumlarını kolaylaştırmak, bu ekosisteme hiç dahil olmamış üyeleri sisteme katmak amaçlarıyla B2B ve B2C alanlarında iki önemli pazaryeri temsilcisi ile imzalan protokollerinin üyeler için hayırlı olmasını diledi. Proje çıktılarının takip edileceğini de ekleyen Aslantaş, e-ihracatı da içine alan e-ticaret sistemini özellikle dış ticaret yapan firma temsilcilerinin önemsemesi ve bu sistemin işler hale gelmesi için yetkin insan kaynağı gerekliliğine de vurgu yaptı.
Oda, e-ihracat protokolü bilgilendirme toplantıları yanında temmuz ayında iki önemli organizasyon aracılığı ile ikiz dönüşüm ve yapay zeka hakkında üyelerini bilgilendirdi. Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde gerçekleşen %90 hibe destekli TÜBİTAK 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentorluk Çağrısı’ nın detaylarının anlatıldığı toplantıda, proje bilgilendirmesi Gebze Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Akademisyeni ve Proje Yürütücüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş tarafından gerçekleştirildi. Programın yeşil dönüşümün desteklenmesi noktasında işletmeler için çok önemli bir imkân olduğu belirtilirken, projede çözüm ortağı olarak TÜBİTAK tarafından yetkilendirilen GTÜ TTO’ nun da Oda üyelerinin bu süreçte ihtiyaç duyduğu teknik desteği vermeye hazır olduğu dile getirildi.
Dijital dönüşüm ve Yapay zekâ konulu toplantıda ise dijital dönüşümün işletmeler için neden gerekli olduğu hususu detaylıca aktarılırken dijital dönüşüme hazırlık sürecinde temel olarak işletmelerin neleri gözden geçirmeleri gerektiği, geçiş aşamasında kaynakların doğru ve verimli kullanma yöntemleri aktarıldı.
İş Dünyası, 05 Ağustos 2024 00:19
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
