İSU’ya ceza kesilecek mi?
Gündem, 31 Temmuz 2024 14:25CHP Kocaeli Proje Denetleme ve Kent Suçları Komisyonu son günlerde siyah su akan Kumla Deresi hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Çevreye zarar verme ve insan sağlığını tehlikeye atma suçundan Çevre ve Şehircilik Kocaeli İl Müdürlüğü İSU’ya ceza kesecek mi? denildi.
Komisyon tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
İzmit Kumla deresi son yıllarda kirlilik haberleri ile gündeme gelmektedir. İki gün önce siyah akan derede; atıksudaki kirlilik suda hem oksijen tüketerek hem de toksik etki yaparak balık gibi canlıların toplu ölümüne sebep olmuştur.
Kumla Deresi’nin siyah renkte akmaya başlaması ve kötü koku yayması üzerine inceleme yapan İSU ekipleri, kanalizasyon hattında tıkanma ve taşma sonucu derenin kirlendiğini beyan etmiştir.
İSU kendi kanalizasyon hattının tıkandığını da açıklamıştır. Sık sık derenin kirlendiğini mahalle muhtarı ve sakinleri basın yolu ile dile getirmektedir. “
İSU’NUN GÖREVİ BELLİ PERİYOTLARDA KANALİZASYONLARI TEMİZLEMEKTİR!
“ İSU’nun görevi belirli periyotlarda kanalizasyonları temizlemektir. Kanalizasyon belirli periyotlarda temizlenmediğinde alıcı ortam olan Kumla deresine atıksu dökülmektedir. Dökülen atıksu toksik ve kirletici olduğundan deredeki canlıların ölümüne sebeb olmuştur. Ayrıca sıcakların artması uçucu zehirli maddelerin buharlaşması ile yakın çevredeki insan ve canlılara da zarar vermiştir.
İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN RİSKLİ
“Yine haşerat, böcek ve diğer hayvanların alanda üremesi de hızla artacaktır.
Kumla deresine akan atıksu çevre ve insan sağlığı açısından risk teşkil edebilecek olumsuzluklara sebep olmuştur.
YETERLİ DENETLEME YOK!
“Kanalizasyona atık su deşarj eden firmaların kontrol yetkisi İSU’dadır. Dereye deşarj edilen atıksuyun toksik ve tehlikeli olduğu anlaşıldığına göre İSU endüstrileri yeterli denetlememektedir.
Dere etrafında birçok endüstri bulunmaktadır. Bu endüstriler ön arıtım yaptıktan ve kirliliklerin İSU’nun belirlediği limitlere indirdikten sonra kanalizasyona atıksularını deşarj etmektedir.
Endüstri tarafından kanalizasyona deşarj edilen atıksular İSU’ya ait arıtma tesislerinde arıtılmaktadır. Kumla deresine gelen toksik atıksular aynı zamanda arıtma tesisine de gitmektedir. Arıtma tesisinde arıtma yapan mikroorganizmalar üzerinde de toksik etki yaparak ölümlerine sebep olacaktır.
Arıtma işini yapan mikroorganizmalarda öldüğünde atıksular arıtılmadan İzmit Körfezine verilecektir. Bu olaylar sık sık basına yansımaktadır. İSU arıtma tesislerinde arıtamadığı atıksuyu Körfeze veriyor, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de Körfez Dip temizliği projesiyle Körfezde uzaklaştırıyor ve bunu reklam yapıyor. Dereye atıksular bütün gün akarak atıksu alıcı ortam olan Kumla deresini kirlettiği raporlarda belirlenmiştir.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İSU’YA CEZA KESECEK Mİ?
“Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak soruyoruz; Çevre kirliliği ve insan sağlığını tehdit eden bu durum karşısında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İSU ya ceza kesecek mi? Buradan bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanlığı olarak bu konunun takipçisi olacağımızı belirterek, her türlü doğaya zarar veren proje ve olayların karşısında olduğumuzu yineliyoruz. “
Gündem, 31 Temmuz 2024 14:25
Yorumlar (0)
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
