Başiskele Yöresel Kültür Festivali 2 Ağustos’ta başlıyor
Gündem, 28 Temmuz 2024 12:48Başiskele’nin kültürel zenginliklerini bir araya getiren, ilki geçen yıl düzenlenen ve Başiskele Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen Başiskele 2. Yöresel Kültür Festivali 2 Ağustos Cuma günü başlıyor.
Başiskele Belediyesi koordinesinde kentte bir kültür mozaiği oluşturan hemşehri derneklerinin katkılarıyla geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenecek Başiskele Yöresel Kültür Festivali, 2-3-4 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Başiskele Sahili Kaykay Pisti yanındaki alana paydaş hemşehri dernekleri standlar açarak yöresel lezzetlerden kıyafetlere kadar birçok kültürel zenginliklerini tanıtma imkânı bulacak. Başiskele Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Başiskele Ordulular Derneği, Başiskele Korganlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Rizeliler Derneği, Kocaeli Trabzonlular Derneği, Turnalı Köylüleri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kocaeli Şanlıurfalılar Derneği, Başiskele Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Başiskele Balkan Batı Trakya İlleri Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği paydaşlığında gerçekleştirilecek festival geçen yıl olduğu gibi bu yıl da renkli anlara sahne olacak.
YÖRESEL YİYECEKLER VE MÜZİKLER BAŞİSKELELİLERİ BEKLİYOR
Paydaş hemşehri derneklerinin her birinin festival alanında açacağı standlarda çeşitli yöresel yiyecekler ve el emeği göz nuru yöresel ürünler Başiskelelileri bekliyor olacak. 2 Ağustos Cuma günü standların açılışıyla başlayacak. Etkinlik alanında kurulacak sahnede çeşitli sahne gösterileri de ziyaretçileri bekliyor olacak. Başiskele 2. Yöresel Kültür Festivali’nde ziyaretçiler, 17.00 itibariyle stantları ziyaret edebilecekler. Festivalde ziyaretçilere 17.30-20.00 saatleri arası yöresel ikramlar yapılacak, saat 21.00’de ise sahne performansları sergilenecek.
.gif)
Gündem, 28 Temmuz 2024 12:48
Yorumlar (0)
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
Çocuk edebiyatının sevilen ismi Orhan okurları ile bir araya geldi
İzgaz, Körfez’de doğalgaz borusu patladı iddialarını yalanladı
