Kocaeli halkının çilesi bitmiyor: Su kesintileri, elektrik kesintileri
Siyaset, 28 Temmuz 2024 23:36CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli’nin su sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kuruluna taşıyarak yetkililerin acilen önlem almasını talep etti. Kanko, yaptığı konuşmada Kocaeli halkının yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, mevcut duruma dikkat çekti.
YUVACIK BARAJI’NDA SU SEVİYESİ ALARM VERİYOR
“Kocaeli halkının çilesi bitmiyor” diyen Kanko Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Kent genelinde hemen hemen her gün ve saatlerce süren elektrik kesintileri vatandaşı illallah ettirirken, bu yetmezmiş gibi Bu yetmezmiş gibi, Kocaeli'nin en önemli su kaynağı olan ve su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Yuvacık Barajı'nda su seviyesinde yaşanan düşüş, büyük bir endişe kaynağı haline gelmiş durumda. Yapılan son ölçümlere göre, Kocaeli halkının sadece 57 günlük suyu kalmış bulunuyor. Bu durum, zaten elektrik kesintileri ile boğuşan halkın, şimdi de su sıkıntısı ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor” dedi.
ELEKTRİK KESİNTİLERİ VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ
Kent genelinde hemen hemen her gün ve saatlerce süren elektrik kesintileri vatandaşı illallah ettirmiş durumda. Elektrik kesintileri, günlük yaşamı aksatmakla kalmıyor, aynı zamanda iş yerlerinde de ciddi kayıplara yol açıyor. Vatandaşlar, bu sürekli kesintiler nedeniyle evlerinde ve iş yerlerinde büyük sıkıntılar yaşarken, hayatlarının olumsuz etkilendiğini belirtiyor.
ALTYAPI EKSİKLİKLERİ VE PLANSIZLIK HALKI ÇARESİZ BIRAKIYOR
Yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların bu sorunlara kalıcı çözümler getirmesi artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. Altyapı eksiklikleri ve plansızlık, Kocaeli halkının günlük yaşamını adeta bir kabusa çevirmiştir. Bu noktada, yetkililerin acil ve etkili önlemler alması, vatandaşların temel ihtiyaçlarına erişimini sağlamak adına büyük bir önem taşımaktadır.
Kanko, "Kocaeli halkının çilesi sona ermeli. Elektrik ve su gibi temel ihtiyaçların kesintisiz bir şekilde sağlanması için yetkililerin derhal harekete geçmesi gerekiyor," diyerek, bu önemli sorunların çözülmesi için gerekli adımların atılmasını beklediğini ifade etti.
Siyaset, 28 Temmuz 2024 23:36
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
