Meral Akşener'le ilgili şok iddia!
Siyaset, 27 Temmuz 2024 07:49İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti'de peş peşe gelen istifalara ilişkin, flaş Meral Akşener iddiasında bulundu.
İYİ Parti'de yaprak dökümü sürerken, partinin Kurucular Kurulu Üyesi Akalın'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akalın, partisinin sistemli bir politik tasfiye sürecinin öznesi yapılmak istendiğini iddia etti.
Partide yaşanan istifaların Kurucu Genel Başkan Meral Akşener'den habersiz olamayacağı iddiasında bulunan Akalın, istifaları değerlendirdi.
Partisinde yer almış isimlere sert eleştirilerde de bulunan Akalın, “İYİ Parti, sistemli bir politik tasfiye sürecinin öznesi yapılmak istenmektedir. Şöyle ki; Türkiye'de bir seçim atmosferi olmamasına, partilerin geleneksel çizgilerinde bir kırılma yaşanmamasına, halk yeni bir siyasi parti ihtiyacı hissetmemesine rağmen, meydana gelen sistemli istifalar, bu rüzgarsız havada dönen fırıldağın bir üfleyeni olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.
"BU İSTİFALAR SARAYDAKİ FOTOĞRAFTAN BAĞIMSIZ OKUNMAMALIDIR"
Açıklamasında Akşener’i hedef gösteren Akalın, şu ifadeleri kullandı: “İstifa eden milletvekillerinin oluş süreçleri, politik kariyerleri göz önüne alındığında bu istifaların eski genel başkandan habersiz olmayacağını öne sürdü. Bu istifalar şüphesiz ki saraydaki meşhur fotoğraftan bağımsız olarak okunmamalıdır. Seçmen sadakati, parti aidiyeti, siyasi namus gibi kavramlardan bihaber mevcut ve müstakbel bazı acizler, elbette ki milletvekili oluşlarının ilave bedelini ödemek ihtiyacı hissedebilirler.
“İYİ Parti, bu acizlerin tırmanma duvarı, beceriksiz siyasetçilerin de kendini Beştepe’ye ispat alanı değildir, olmasına da müsaade edilmemelidir” diyen Akalın, “Bu emel sahipleri ve talimat bekleyen milletvekili sıfatlı acizler, derhal ait oldukları yere, sarayın kapısına, cümle azmettirenleriyle beraber bırakılmalıdırlar” ifadesini kullandı.
Akalın açıklamasını “İYİ Parti yaklaşık bir buçuk yıldır içine düşürüldüğü girdaptan çıkarak, kuruluş ayarlarına uygun milliyetçi-demokrat ve kalkınmacı bir Türkiye inşası idealine uygun mücadele sürecine ve iktidar yürüyüşüne başlayabilecektir" sözleriyle sonlandırdı.
Akalın'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı
ERDOĞAN –AKŞENER GÖRÜŞMESİ
İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener, 7 Haziran'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Bu görüşme, İYİ Parti’de Erdoğan ve cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik sert muhalefet hazırlıkları yapılırken gerçekleşti ve parti içinde karışıklığa neden oldu. Akşener’e en sert tepki, İYİ Parti'de uzun süre teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı yapan ve son kurultayda genel başkan adayı olan Ankara Milletvekili Koray Aydın'dan geldi.
Aydın, görüşme sonrası kamuoyuna açıklama yapılmaması durumunda "'Saray’a yanaşma' veya 'iktidarla anlaşma' algısı zımnen kabul edilmiş olacak" diyerek parti tabanında yaşanabilecek kırılmalara dikkat çekti.
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da görüşmeyi İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un duyurmasını manidar bularak, "Kimin talep ettiğinin, ne görüşüldüğünün ve sonucun ne olduğunun açıklanması gerekir" ifadelerini kullandı. Ancak, bugüne kadar Akşener-Erdoğan görüşmesinin içeriğine dair bir açıklama yapılmadı.
TOLGA AKALIN GENEL BAŞKAN ADAYI OLMUŞTU
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, istifaları değerlendiren ve bundan eski genel başkan Akşener’i sorumlu tutan Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti’nin Olağanüstü Genel Kurulu’nda genel başkan adayı olmuştu. Mevcut genel başkan Müsavat Dervişoğlu ve partiden istifa eden Ankara Milletvekili Koray Aydın ile yarışan Akalın, ikinci tur oylamasına dakikalar kala “Bundan sonraki süreci delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum” diyerek adaylıktan çekildi.
Siyaset, 27 Temmuz 2024 07:49
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
