TÜİK’in fiyatları çarşıya uymadı!
Siyaset, 22 Temmuz 2024 21:03DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, TÜİK’in enflasyon sepetinde yer alan ürünlerden menemende kullanılan malzemeleri Tarım Kredi Kooperatif Market’teki rakamlarla karşılaştırdı. Rızvanoğlu bu ürünlerin market fiyatının TÜİK’in fiyatından fazla olduğunu ifade etti.
Milletvekili Rızvanoğlu’nu açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;
“TÜİK'İN HAYAL ALEMİNDEKİ FİYATLARINI KARŞILATIRDIK”
Milletvekili Rızvanoğlu sözlerine TÜİK’i eleştiren bir konuşmayla başlayarak “TÜİK’in Bugün buraya niçin geldik? Bu ülkede TÜİK diye bir kurum var. TÜİK ne yapar? Her ay enflasyon rakamını açıklar. Bu açıklanan rakamlar da aslında işçinin, emekçinin, memurun maaşını belirler. Şimdi biz bugün buraya niye geldik biliyor musunuz? TÜİK’in fiyatlarıyla reel market fiyatlarını karşılaştırıp bu durumu hep beraber analiz etmek için geldik.” ifadesinde bulundu.
“DOMATESİN FİYATI MEVSİMİNDE BİLE TÜİK FİYATINDAN DAHA YÜKSEK”
Rızvanoğlu domatesin mevsiminde bile TÜİK fiyatından pahalı olduğunu belirterek, “Gelin bir manav bölümünden başlayalım. İlk önce gelin birlikte domatese bakalım. Şimdi arkadaşlar buradaki aslında amacımız gelin TÜİK rakamları ile bir menemen yapalım dedik. Nedir TÜİK rakamlarına göre menemen yapmak? 6-7 tane farklı ürün var burada. Domates tabii ki menemenin olmazsa olmazı. Şimdi TÜİK’teki rakama bakalım; domatesin rakamı 28,69 TL. Gelin bir de markette ne kadar bakalım;32, 90 TL. Şimdi domatesin mevsimindeyiz. Domatesin mevsiminde bile şu an TÜİK’ten çok daha fazla bir rakam ödüyoruz. Başka ne lazım bize menemen için? Biber biber. Burada biber yok. Peki kuru soğan. Şimdi gelelim kuru soğana. Nedir bizim TÜİK’teki kuru soğan fiyatımız 7, 66 TL. Gelin bir de buraya bakalım 14,90 TL. Yani o zaman TÜİK bizim cebimizden yarım kilo kuru soğanı çalıyor. Ben buradan böyle anlıyorum.” dedi.
“ZEYTİNYAĞI TÜİK’İN 2-3 KATI”
Rızvanoğlu zeytinyağının çeşidine göre TÜİK’e göre 2-3 kat daha fazla olduğunu belirterek, “Menemenin iki tane daha ürünü nedir bunlar? Kaşar peyniri ve yumurta. Gelin bir de bunların fiyatlarına bakalım: TÜİK haziran kaşar peynir; 231,75 TL. Bu markette ise 239 TL Diğeri yumurta. Yumurta en önemli protein kaynaklarımızdan bir tanesi. Yumurtanın adeti TÜİK’te 2,47 TL. Fakat burada 30’lu paketi 80 TL yani adet fiyatı 2, 67 TL. En önemli protein kaynaklarımızdan bir tanesi menemenin de olmazsa olmazı. Şimdi gelelim zeytinyağı fiyatı karşılaştırmasına. TÜİK’te haziran ayındaki kilo fiyatı 113, 37 TL. Gelelim bu markete; iki yüz kırk dokuz TL’den üç yüz yetmiş beş TL’ye kadar farklı fiyatlar var yani iki üç kat daha fazla.” diye ekledi.
“İNSANLARIN RIZKINDAN ELİNİZİ ÇEKİN!”
Milletvekili Rızvanoğlu TÜİK’in fiyatlandırma hatalarına değinerek, “Geldik gördük. TÜİK’in Haziran ayı fiyatlarıyla marketin fiyatlarını karşılaştırdık. Hep beraber ne kadar farklı olduğunu gördük. Bakın TÜİK’in yaptığı fiyatlandırma hataları yüzünden işçinin, emekçinin, tüm vatandaşlarımızın cebinden para çıkıyor. Para çalınıyor hatta. Biz tekrar buradan TÜİK başkanını şeffaf veri paylaşımına davet ediyoruz. Artık insanların rızkından elinizi çekin!” dedi.
Siyaset, 22 Temmuz 2024 21:03
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
