İGSAŞ yeni gübre fabrikasını devreye aldı!
İş Dünyası, 22 Temmuz 2024 07:13Türkiye’nin en büyük gübre üreticilerinden İGSAŞ, Samsun’daki 60 milyon dolarlık yatırımıyla Türk tarımına katma değer sağlamaya devam ediyor. Şirket, yeni tesisinde sektörün ihtiyacı olan NP-NPK ve organomineral gübrelerin üretimini gerçekleştirecek.
Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan İGSAŞ, yeni yatırımlarıyla gübre sektöründeki gücünü pekiştiriyor. 2022 yılının ilk aylarında Samsun’da 60 milyon dolarlık bir yatırıma başlayan şirket, iki yıl içinde gübre fabrikasını devreye aldı. Yeni fabrikada yakın zamanda sektörün ihtiyacı olan NP-NPK ve organomineral gübrelerin ilk üretimleri gerçekleştirildi.
Tarım sektörüne sürdürülebilir değer yaratma hedefiyle çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, “İki yıl önce Samsun’da yeni bir yatırım kararı aldığımızı duyurmuştuk. Şimdi bu yatırımı hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Samsun’daki yeni tesisimizi, Türkiye tarımının değişen ihtiyaçları ve sektördeki yeniliklere uygun olarak tasarladık. Esnek yapısıyla birçok ürünü üretebilme kapasitesine sahip olan tesisimizde, Türk topraklarının ve çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu NP-NPK ve organomineral gübrelerin üretimini gerçekleştireceğiz.
.gif)
Tesisimizin devreye alınmasıyla mevcut yıllık 277.900 ton kompoze gübre üretim kapasitemizi iki katına yani yıllık 555.800 tona çıkaracağız. Aynı zamanda bu kapasite artışı ile bugüne kadar üretim yapmadığımız OMG ürünler ve ürüne özel farklı formülasyonlarda kompoze ürünlerde üreterek sektörümüze can suyu olacağız. Bölge için oluşturduğumuz yeni bir istihdam alanıyla da ülke ekonomimize de katkı sağlayacağız. Türk çiftçisine ve ülke topraklarına verim ile bereket katacak tesisimizin hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Organomineral gübrelerin kullanımının son 10 yılda yaygınlaştığını ve giderek de artacağını belirten Ünal, “NP-NPK gübrelerin kullanımı yüzde 70- 80’lerde, organomineral ürünler ise yüzde 20-30 bandına çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre, yıllara göre değişmekle beraber ülkemizde tarım amaçlı 6,5-7 milyon ton gübre tüketiliyor. Bu rakamın 2-2,2 milyon tonunu ise kompoze gübreler oluşturuyor bilgisini verdi.
“ÜRETİM KAPASİTEMİZE YILLIK 277.900 BİN TON DAHA EKLEDİK”
Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: “Samsun fabrikamızın devreye girmesiyle, kapasitemize yıllık 277.900 bin ton daha eklemiş olduk. Başta Karadeniz bölgesi olmak üzere Türkiye’nin gübre ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. 50 yılı aşan bilgi birikimimizden aldığımız güçle, inovatif, öncü, sürdürülebilir çalışmalarla sektörde fark yaratmayı sürdürmeyi hedefliyoruz.
İş Dünyası, 22 Temmuz 2024 07:13
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
