Erbakan’dan emekli zammıyla ilgili iktidarı kızdıracak sözler
Siyaset, 17 Temmuz 2024 07:33Emekli maaşlarına 2 bin 500 TL zam gelince Fatih Erbakan iktidara yüklenerek dikkat çeken eleştirilerde bulundu.
En düşük emekli aylığı 10 bin liradan 12 500 lira oldu. Bazı kesimler ve emekliler emekliye maaşına zammı az ve yetersiz gördü.
Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, iktidarı eleştirdi. Erbakan ''10 bin TL ile geçinemeyen emeklimizin 12 bin 500 TL ile geçinmesini beklemek ya bir akıl tutulmasıyla ya da milletin derdinden derin bir kopuşla açıklanabilir'' dedi.
Erbakan, vergide yapılan artış ve zamların emeklilerin yaşamını daha da zorlaştırdığını belirtti
“DEVEKUŞU GİBİ BAŞINIZI KUMA GÖMMEYİN”
Emeklinin yaşam standartının yükseltilmesi gerekitini belirten Erbakan "Böylesine bir ekonomi ortamında emeklinin 12 bin 500 TL ile yaşamını idame ettirmesini beklemek bir yana, emeklilerimizin verdiğiniz zamlardan memnun olmasını ummak, bu zammı bir müjdeymiş gibi açıklamak, en hafif ifade ile devekuşu gibi başını kuma gömmektir" dedi.
“EKONOMİK BAŞARISIZLIĞIN FATURASI EMEKLİLERE KESİLMEMELİ”
Erbakan, "Emeklilerimize, hükümetin yıllardır süregelen ekonomik başarısızlığının faturasının ödetilmesi asla kabul edilemez. Tüm uyarılarımıza rağmen borç-faiz-zam-vergi ekonomisi ile küreselcilere ödediğiniz faizlerin, kamuda durduramadığınız israfın, holdinglere ödediğiniz milyarlık garantilerin ve affettiğiniz vergilerin acı faturasını bugün emeklilerimize ödetmektesiniz" ifadelerini kullandı.
"HÜKÜMETİN MAZERETİNİ KABUL ETMİYORUZ"
Zammın bütçeye maliyetinin sadece 33,2 milyar TL olduğunu da vurgulayan Erbakan "Emeklilerimize reva gördüğünüz düşük zammın sebebi olarak Orta Vadeli Program’a bağlılık, bütçe disiplinini sağlama, bütçe karşılığını belirleme, sürdürülebilirliği sağlama gibi gerekçeler öne sürerek, verdiğiniz zammın bütçeye maliyetini 33,2 milyar TL olarak açıklamanıza karşılık olarak, yapmış olduğunuz zammın; bu sene yapacağınız 8,34 trilyon TL vergi tahsilatının binde 4’üne, 2,65 trilyon TL borçlanmanın yüzde 1,23’üne, 1,25 trilyon TL faiz ödemesinin yüzde yüzde 2,6’sına tekabül ettiğini hatırlatıyoruz. Emeklisine, topladığı vergilerin binde 4’ü kadar zam yapan bir hükümetin, bütçe yükü gibi mazeretlere sığınmasını asla kabul etmiyoruz" diye anlattı.
"MEHMET ŞİMŞEK’E ÇAĞRI”
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i kamuda çift maaş alanlar kadar emeklilerin haklarını savunmaya davet eden Erbakan, ''Yeniden Refah Partisi olarak, hükümete en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltmesi ve ödenen prim gününe göre emekli maaşlarının artırılması hususundaki çağrımızı yineliyoruz. Emeklilerimize reva görülen bu haksız ve adaletsiz tutumdan acilen geri dönülmelidir'' çağrısında bulundu.
Siyaset, 17 Temmuz 2024 07:33
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
