Dış mekan LED ekranların şehirlerdeki etkileri ve avantajları
Gündem, 13 Temmuz 2024 18:30LED ekran teknolojisinin hayatımıza girişinin ardından işletmeler bu ürünün özelliklerini ve avantajlarını incelemeye başladılar.
Yapılan bu incelemeler işletmeleri direkt olarak LED ekranlara yönlendirdi. Ekranların sunduğu avantajlar işletmeleri cezbetti ve şehirlerimiz dış mekan led ekran teknolojisi ile donatılmaya başlandı. Yaşanan bu değişimin de önemli etkileri ve avantajlarından bahsedebiliyoruz.
ŞEHİRLER ARTIK DAHA CANLI
Şehirlerde canlılık her zaman önemli bir kavram. İnsanların rahatlıkla geç saatlerde dışarı çıkabildiği, karanlık noktaların azaldığı ve keyifle zaman geçirilebilen şehirler her zaman çok değerli oluyor. Şehirlerde kullanılan LED ekranlar özellikle şehir merkezlerinin çok daha canlı hale gelmesini sağladı. En işlek noktalara konan totem LED ekranlar herkesin dikkatini çekmeyi başarırken etrafını da ışıl ışıl bir hale getirdi.
Yapıların dış duvarlarında tercih edilen LED ekranlar da şehrin ışıklarına katkı vermeye devam ediyor. Artık farklı renklerde ışıldayan ekranlar ile şehir merkezindeki binalar son derece ilgi çekici görünmeye başladı. Bu canlılığın içerisinde zaman geçirmek he zaman çok daha keyifli ve güvenli oluyor. İnsanlar da bu durumdan son derece memnun.
YÖNETİMLER İLE HALK İLİŞKİSİ ÇOK DAHA GELİŞMİŞ DURUMDA
LED ekranlar bir yandan reklamcılık alanının başrol oyuncularından bir tanesi olurken bir yandan da insanların bilgilendirilmesinde kullanılıyor. Şehirlerde kullanılan dış mekan led ekranlar sayesinde gerekli bilgiler halka direkt olarak aktarılabilmekte. Belediyeler de bu yöntemi sıklıkla tercih ediyorlar. Geçmiş dönemlerde ne dediğini anlamanın çok zor olduğu anonslar ile açıklanan bilgiler artık LED ekranlar üzerinden insanlara aktarılıyor.
Kamu kuruluşlarında yer alan LED ekranlarda içerideki düzen hakkında bilgiler veriliyor ve insanların hizmeti en kısa sürede alabilmesi için yapmaları gerekenler anlatılıyor. Bunun dışında şehirde olacak etkinlikler ve festivaller bu alanlardan insanlara duyuruluyor. Son olarak yaşanacak su kesintisi ya da elektrik kesintisi gibi etmenler de bilgilendirme ekranlarından insanlara duyuruluyor. Bu da halk ile yöntem arasında daha iyi ilişkilerin olmasını sağlıyor.
ÇEVRE KİRLİLİĞİNDE AZALMA SAĞLANIYOR!
Şehirler için temizlik en önemli etmenlerden bir tanesi. İnsanlar her zaman çok temiz şehirlerde yaşamak istiyorlar. Bu isteklerine rağmen bir yandan şehirleri kirletmeye de devam ediyorlar. Burada belediyelere çok büyük işler düşüyor ve belediyeler de ellerinden geldiğinde şehri temiz tutmak adına çalışmalar gerçekleştiriyorlar.
LED ekranlar yerine kullanılan billboardlar geçmiş dönemde kirliliğe sebep olan etmenlerden bir tanesiydi. İnsanlar afişleri koparabiliyor ve bu afişler etrafa saçılıyordu. Bazı durumlarda şiddetli yağışlar ve rüzgar da afişlerin kopmasını sağlayabiliyordu. Bunlar yerine led ekran teklifi alan yerel yönetimler artık bu kirliliğin de önüne geçmiş oldu. Çok daha az kirlenen şehirler, yaşam şartlarının daha iyi olduğu alanlara dönüştü.
DAHA KULLANIŞLI ŞEHİRLER
Şehirlerde belli başlı alanlar özel kurallara tâbi tutulur. Bu alana daha önce gelmemiş olan kişiler de bu kurallar hakkında bilgi sahibi olamaz. Kurulan dış mekan LED ekranlar sayesinde bu bilgilendirmeler yapılır ve her zaman kurallara uyulan ve daha kullanışlı şehirler elde edilir. Böylece insanlar daha az sıra beklerler ya da yaşanabilecek olumsuzluklardan kurtulmuş olurlar.
Gündem, 13 Temmuz 2024 18:30
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
