Kılıçdaroğlu: Bütün mülteciler gönderilecek, oyuna gelmeyin
Siyaset, 02 Temmuz 2024 06:16CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mülteci karşıtı eylemlerle ilgili "Onların tam istediklerini yapıyorsunuz. Sakın! Türkiye'de iç karışıklık; dış müdahale zeminini oluşturur. Bunu istiyorlar oyuna gelmeyin" açıklamasında bulundu.
CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mülteci karşıtı eylemlerle ilgili sosyal medya X hesabından bir açıklama yaptı.
"B.O.P İŞLİYOR"
Vatandaşlara çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları belirtti:
* "B.O.P işliyor… 14 Mayıs'ta dinlemediniz, şimdi dinleyin! Bu yürüyüş; bütün memuriyet hayatını yetimin tek kuruşu uğruna hırsızlarla mücadeleye adayan, siyasi kariyeri boyunca milletin menfaatinden başka şahsi hiçbir menfaat gözetmeyen, insan sevgisi, onur-namus ve dürüstlük dışında hiçbir dünya malı biriktirmeyen vatansever bir adamın, tarih önünde her türlü tehdite rağmen milletine karşı son onur yürüyüşüdür.
* Uzun yazacağım! Maalesef çok okumayı seven bir millet değiliz… Sizden ricam okuyanlar, okumayanlara anlatsın. 2 gündür Kayseri, Konya, Gaziantep, Hatay başta olmak üzere; ülkemizin birçok yerinde sığınmacılara yönelik şiddet içeren gösterileri üzülerek takip ettik.
"ÇOCUKLARINIZA KİRLİ BİR MİRAS BIRAKMAYIN"
* Öncelikle bütün milletimize çağrımdır; kendi vicdanınıza ömür boyu çekeceğiniz bir vebal yüklemeyin. Çocuklarınıza kirli bir miras bırakmayın. Türkiye'yi uluslararası kamuoyunda utanç vesikası olarak hatırlanacak bir duruma düşürmeyin.
* Öfkenizi anlıyorum ve hak veriyorum. Ben de sizler gibi düşünüyorum. Seçim döneminde sığınmacıları 2 yıl içerisinde göndereceğimi, bunun bir milli bekâ sorunu olduğunu söylemiştim. Sizler gibi ben de mültecilerin, Erdoğan ağzıyla "bay bay Kemal" dediği videoları, endişe içerisinde üzülerek izledim.
* Yurttaşlarım, kardeşlerim, aziz milletim; onların tam istediklerini yapıyorsunuz. Sakın! Büyük ortadoğu projesinin ve onun eş başkanının kurduğu plana ortak olmayın. Türkiye'de iç karışıklık; dış müdahale zeminini oluşturur. Bunu istiyorlar oyuna gelmeyin.
"ÖFKENİZİ DİRİ TUTUN"
* Öfkenizi diri tutun! Ama bunu savaştan çocuğunun canını kaçıran zavallı bir babaya karşı değil, onları buraya getirmek için ülkelerinde savaş çıkaran ve sizi onlara düşman eden, küresel şer odaklarına ve onların satılık işbirlikçilerine karşı diri tutun!
* NATO toplantılarının ışıltılı mermerlerinden bayrak toplama sahtekarığına bakmayın. Bakacağınız yer; Suriye'deki tek toprağımız olan Süleyman Şah türbesini ve oradaki bayrağımızı terk edenlerdir.
* Bakacağınız yer; hastanelerimizde tedavi ettikleri, utanmadan arlanmadan Kuva-i Milliye hareketiyle bir tuttukları, başka bir ülkeyi parçalatmak için besledikleri öso denen gruba bayrağımızı parçalatanlardır!
"PLANI ANLAYIN, PLANA SADIK KALANLARI TANIYIN"
* Kardeşlerim, bakacağınız yer; bizim okumuş-yetişmiş-güzel çocuklarımızı yurtdışına gönderenler, bizleri Avrupa'nın asgari ücretli çalışanı yapmak için içimize ne idüğü belirsiz Afganistan, Pakistan, Bangladeş ve dünyanın birçok geri kalmış, toplu tecavüz kültüründen gelme mültecileri içimize sokan B.O.P eşbaşkanıdır.
* Bakacağınız yer; Karadeniz'in şehirlerini, Akdeniz'in sahillerini, topraklarımızı, evlerimizi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığınıı 3 kuruşa satan iktidardır.
* Planı anlayın, plana sadık kalanları tanıyın… Taş yerinde ağırdır, mülteciler gitmek zorundadır. Ev içine ev olmaz. Ama bu şekilde değil!
* Tekrar söylüyorum, parayla satılan vatandaşlıklar iptal edilecek ve bütün mülteciler onurları kırılmadan geri gönderilecektir. Sabır… Sizleri itidale ve sükunete davet ediyorum. Son olarak söylemek isterim ki; verdiğimiz mücadele karşısında benim canımın hiçbir kıymeti yoktur. Birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sahip çıkın. Hepinizi çok seviyorum…"
Siyaset, 02 Temmuz 2024 06:16
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
