Doğusel: Denizcilik, Türk milletinin teminatıdır
Gündem, 02 Temmuz 2024 12:311 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümü nedeniyle, resmi tören kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi, İzmit Kent Meydanı Atatürk Anıtı’na, ardından Ulu Önder Atatürk ve deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı. İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel, denizciliğin ülkemizin teminatı olduğunu belirterek, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın önemine dikkat çekti.
1 Temmuz 1926’da Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girmesi, Türk denizciliği için bir dönüm noktası oldu. Türkiye’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanan bu önemli günün 98. yıl dönümü çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk olarak Kocaeli Bölge Liman Başkanlığı, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi, İzmit Kent Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Kocaeli Bölge Liman Başkanı Erol Ekmekçi, Merkez Komutanı Dz. P. Alb. Ayhan Önol, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Meclis Başkanı Vefa İbrahim Aracı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel, denizciler ve protokol, törene katılım sağladı.
“KABOTAJ BAYRAMI’NIN ÖNEMİNİ ANLAMALIYIZ”
İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel yaptığı konuşmada Kabotaj Kanunu’nun önemine değinirken, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çıkarılan bu kanunla birlikte deniz ticareti hakkının Türk müteşebbislere geçtiğini ifade etti. Doğusel, 36 limanı ve tüm ekonomik verileri ile denizciliğe hizmet eden en önemli illerden bir tanesiyiz. Kabotajı çok iyi anlamalıyız. Hedeflediğimiz ekonomik seviyeye ulaşmamız için öncelikle kabotaj hakkımızı iyi anlamalı ve anlatmalıyız. Bizler denizi anlamalı, denizi yaşatmalıyız. Dünyada deniz taşımacılığından aldığımız yüzde 2’lik payı ne zaman arttırırsak, denizlerdeki hakimiyetimizi ve kabotajı ruhu ile anlayan bir millet olacağız. Ruhu ile yaşatılan bayramlar olması dileğiyle” dedi.
DENİZ ŞEHİTLERİ ANILDI
İzmit Kent Meydanı’nda resmi törenin ardından, 1 Mart Vapur İskelesi’nden hareketle kalkan römorkörle, Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, Kocaeli Bölge Liman Başkanı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim ve Meclis Üyeleri ile il protokolün de iştirakleriyle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve deniz şehitlerini anma adına denize çelenk bırakma töreni düzenlendi.
.gif)
Gündem, 02 Temmuz 2024 12:31
Yorumlar (0)
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
