Tecavüzcü Suriyeliyi değil tepki gösteren Türk halkını hedef aldı
Gündem, 01 Temmuz 2024 11:49Kayseri'de 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Suriyeliye tepki gösteren halk ayağa kalkmıştı. Hacı Yakışıklı Suriyeli tepki gösterenleri hedef alarak bunun operasyon olduğunu savundu.
Kayseri’de Suriyeli sığınmacı 6 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulundu. Yaşanan olay sonrası vatandaşlar sokaklara döküldü.
Suriyeliler ait ev ve işyerleri yakıldı, taşlandı. Olayların büyümesi üzerine polis vatandaşlara müdahale etti.
AKP’li Hacı Yakışıklı Suriyeliye tepki gösteren halkı hedefe aldı. Yakışıklı bunun bir operasyon ve tezgah olduğunu savundu.
Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Yakışıklı önce şu ifadeleri kullandı:
"Çocuk istismarı var" diye ortalığı yakıp yıkanlar evinde bekleyen ve suçu olmayan ne kadar Suriyeli kadın ve çocuk varsa korkuttu, dükkanlarını yaktı, taciz etti!
Güzel şehir Kayseri'de büyük bir operasyona/tezgaha imza attılar. Bu tezgah çökertilmeli!
Daha sonra yine X hesabından paylaşım yapan Yakışıklı “Küçücük çocukları korku içinde ağlatan operasyon çocukları! Suriyeli tacizci bahanesiyle gece yarısı Suriyeli kadınları korku içinde bırakan vandallar! Amacınız çok açık! Sorun çözülmesin, daha çok büyüsün istiyorsunuz! Buradan nemalanıyorsunuz. Bu vandallar hesap vermeli!” dedi.
NE OLDU?
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, Suriyeli şahsın 6 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiası büyük bir infiale yol açtı.
Olayın duyulmasıyla mahalle sakinleri sokaklara dökülerek araçları devirdi ve bazı iş yerlerini ateşe verdi.
Ayrıca öflkeli vatandaş Suriyeli vatandaşların evlerine de saldırdı. Olaylar sırasında yaralanan 10 polis memuru ise hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda olayla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.
“VALİLİK SURİYELİLERİ KORUYUN TALİMATI VERDİ”
Özdağ, Valiliğin polislere Suriyelileri koruyun talimatı verdiğini, diğer Suriyelilerin tecavüzcüyü polise vermeyip, direndiğini iddia etti.
Özdağ, “Polis güçlerine yardımcı olarak evlerinize dönün. Tepkinizi gösterdiniz. Olayların büyümesi Türkiye’nin düşmanlarının işine yarayacaktır” ifadelerini kullandı.
GÖZALTINA ALINDI
Kayseri Valiliği, çocuğa cinsel istismar olayıyla ilgili olarak kentte yaşananları açıkladı. Valilik, cinsel istismar iddiası bulunan Suriye uyruklu şahsın gözaltına alındığını ve söz konusu çocuğun koruma altına alındığını duyurdu.
EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI
Bölgeye gelen Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, konuya ilişkin "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum" açıklamasını yaptı.
Gündem, 01 Temmuz 2024 11:49
Yorumlar (0)
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
Çocuk edebiyatının sevilen ismi Orhan okurları ile bir araya geldi
İzgaz, Körfez’de doğalgaz borusu patladı iddialarını yalanladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan müjde
İçki satışlarında yeni yasak!
