Karamürsel Terminal binası yüzde 85 tamam
Gündem, 24 Haziran 2024 11:42Kocaeli genelinde çağdaş ve güçlü ulaşımın adımlarını birer birer atan Büyükşehir, Karamürsel Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde sona yaklaşıyor.
Raylı sistem, yeni yollar, köprü ve kavşak yatırımlarıyla kent trafiğine nefes aldıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha hızlı ve konforlu seyahat etmelerine olanak sağlayacak yatırımlarına devam ediyor. Bu bağlamda Büyükşehir’in Karamürsel’de mevcut terminalin ihtiyaçlara cevap verememesi nedeniyle Dereköy Mahallesi’nde inşa ettiği Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde çalışmalar hızla ilerliyor. Projede yüzde 85 ilerleme kaydedildi.
İLERLEME ORANI YÜZDE 85
Karamürsel’e modern ve işlevsel bir ulaşım altyapısı kazandırmak için hayata geçirilecek Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin inşaatı Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın gözetiminde kesintisiz bir şekilde ilerliyor. Bin 885 metrekare inşaat alanına sahip yeni terminal binasında pek çok imalat tamamlandı. Bu kapsamda projede fiziki ilerleme oranı yüzde 85 seviyesine geldi.
.gif)
BETONARME VE ÇELİK İMALATLAR TAMAM
Modern ve kullanışlı bir yapı olarak inşa edilen projede betonarme ve çelik imalatları tamamlandı. Çatı panel montajı, iç bölme duvar imalatı, ıslak hacim duvar zemin seramik kaplama imalatı ile alçı ve saten imalatının tamamlandığı projede şuan boya imalatları ile havalandırma kanallarının montajına devam ediliyor. Dış cephe imalatlarının tamamlandığı projede yakın zamanda doğramaların montajına başlanacak.
TRAFİK AKIŞI RAHATLAYACAK
Karamürsel Şehirlerarası Otobüs Terminali ile hem trafik akışını rahatlatmayı hem de vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmayı hedefleyen Büyükşehir çok yakında bu projeyi hizmete alacak. Enerji verimliliğinden kullanım rahatlığına kadar her şeyin düşünüldüğü projede otobüsler için 12 adet peron, 15 araçlık kırsal terminal araç park noktası, 10 adet şehirlerarası yazıhane, 4 adet kırsal yazıhane ve 56 araçlık misafir otopark vatandaşlara hizmet verecek. Tesiste ayrıca güvenlik, emanet odası, bekleme salonu, restoran, 2 adet büfe, bebek bakım odası, depo, bay ve bayan mescit, çay ocağı ve 2 adet hazır yemek yeri bulunacak.
Gündem, 24 Haziran 2024 11:42
Yorumlar (0)
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
Çocuk edebiyatının sevilen ismi Orhan okurları ile bir araya geldi
İzgaz, Körfez’de doğalgaz borusu patladı iddialarını yalanladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan müjde
İçki satışlarında yeni yasak!
