Derince’de Cirit Şöleni nefes kesti
Spor, 24 Haziran 2024 20:35Derince Belediyesi ile Kocaeli Erzurumlular Derneği’nin birlikte organize ettiği 4. Geleneksel Ata Sporumuz Cirit Şöleni, gerçekleşen gösterilerle beraber büyük bir coşkuya sahne oldu.
Derince Belediyesi’nin Kocaeli Erzurumlular Derneği ile birlikte organize ettiği 4. Geleneksel Ata Sporumuz Cirit Şöleni, protokol mensupları ve vatandaşların geniş katılımıyla gerçekleşti. Şölen kapsamında ilk olarak eski KEV Tesisleri önünden cirit alanına kortej yürüyüşü yapıldı. Cirit sporunu yaşatmak ve gençlere tanıtmak için Yenikent Mahallesi, Ertuğrul Gazi Bulvarı’nda (Derince Anadolu Meslek Lisesi Arkası) organize edilen programa Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe ile Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok’un yanı sıra Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Kocaeli Çayırova Anadolu Spor Kulübü cirit ekibinin sergilediği gösteriler hem büyük bir coşkuya sahne oldu hem de programı takip edenler tarafından büyük beğeni topladı. Şölende açılış konuşmasını yapan Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok, “Burada amacımız eğlenmek ve Ata sporumuzu gençlerimize tanıtmaktır. Cirit demek Türk’ün geleneği demektir. Türk’te at farklı bir şeydir. Savaşlarımızı at üstünde gösterdiğimiz hünerlerle kazandık. Bugün buradaki cirit gösterimiz geçmişteki hünerlerimizin bir yansımasıdır” dedi. Bu tür programların devam edeceğini belirten Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, “Belediyemizle Kocaeli Erzurumlular Derneği’nin düzenlediği 4. Geleneksel Ata Sporumuz Cirit Şöleni’ne hoş geldiniz. Sizlerle birlikte burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz belediye olarak milli ve manevi değerlerimize saygı gösteren, milli ve manevi değerlerimizi yaşatan, geldiğimiz bölgenin kültürünü, değerlerini burada yaşatıp bu güzel şeyleri yansıttığımız için her zaman derneklere yardım etmeye devam edeceğiz” dedi.
.gif)
“DERİNCE’DE HERKES MUTLU OLACAK”
Kültürel değerleri yaşatmanın çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Gökçe, “Bugün olduğu gibi bundan sonra da bu tür faaliyetler gerçekleştiren tüm derneklerimize elimizden geldiği kadar yardım etmeye devam edeceğiz. Belki de dünyada hiçbir topluma nasip olmamış kadar önemli, yeryüzünün en kültürlü ve en eski toplumlarından birisi olan biz Türklerin bu değerlerini yaşatmak, çocuklarımıza, torunlarımıza yansıtmak bizim için çok kıymetli ve çok değerlidir. Bu sebeple Kocaeli Erzurumlular Derneği’nin de böyle bir şöleni düzenlemesi gerçekten çok kıymetli ve çok değerli. Başkanıma ve yönetimine çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Daha önce de söylediğim gibi Derince’de artık kültür, sanat, müzik ve bu tür etkinlikler tüm hızıyla devam edecek. Beraber sevineceğiz, beraber güleceğiz. Derince artık herkesin mutlu olduğu ve olacağı bir şehir olacak. Hepimiz iyi ki Derince’de yaşıyoruz diyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Spor, 24 Haziran 2024 20:35
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
