KO-MEK’te yaz kursları başlıyor
Gündem, 21 Haziran 2024 20:53KO-MEK bu yaz tatilinde de çocuk oyun odalarını ve Kuran-ı Kerim okuma sınıflarını şenlendirecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) gerçekleştireceği birbirinden önemli eğitim projeleri ile bu yaz dönemine de hızlı giriyor. Gençlere yönelik sosyal kültürel faaliyetler düzenleyen KO-MEK, Kuran-ı Kerim Yaz kursu ile de çocukların Kuran-ı Kerim öğrenmelerine fırsat sağlıyor. Ayrıca KO-MEK, bu yaz tatili boyunca da Anne Çocuk Atölyeleri ile 37-72 yaş arası çocuklara anneleri ile birlikte hem eğlenip hem keyifli vakit geçirme imkânı sunuyor.
ANNE VE ÇOCUKLAR EL ELE KO-MEK’E
Bir halk üniversitesi olan KO-MEK, yetişkin kursiyerlere sanat ve meslek eğitimi vermenin yanı sıra çocuklarımıza aileleri ile beraber eğlenerek öğrenme fırsatı sunarken ayrıca; pratik bilgileri kazandırmayı hedeflemektedir. Eğitim boyunca çocukların bilişsel, duyusal ve psiko-motor yönden gelişimlerini dikkate alan; öğrenci merkezli yöntem ve teknikleri kullanmayı öngören; araştıran, sorgulayan, yorumlayan, işbirliği yapan, bireysel farklılıkları göz önünde bulunduran ölçme ve değerlendirmeye yer veren eğitimler verilecektir. Programda 37-72 ay grubu eğitim ilkelerine uygun olarak hazırlanan etkinlikler yapılacaktır. Anne ve çocuklar çocuk oyun odası atölyelerinde doyasıya vakit geçirirken gün boyunca hem eğlenecekler hem de günlük hayatta öğrenmenin tadını çıkaracaklar.
.gif)
ANNE ÇOCUK ATÖLYESİNİN İÇERİĞİ
Anne Çocuk Atölyesinin amacı 37-72 ay yaş arasındaki çocuklara aileleri ile birlikte eğlenceli etkinliklerle görsel ve el becerileri kazandırarak gelişimlerini sağlamaktır. Eğitimler 01 Temmuz – 26 Temmuz 2024 yılı Pazartesi-Salı / Perşembe-Cuma günleri saat 10:00-15:00 Saatleri arası verilecektir. Eğitimlerde 1. Grup 10:00 - 12:00 saatleri arası yapılacaktır. 2. Grup ise 13:00 - 15:00 saatleri arası yapılacaktır. Tüm etkinliklerde Türk kültürünü öğrenmek ve yaşatmak temel amaç olacaktır.
YAZ KURSU ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ BEKLİYOR
Yaz boyunca çocuklara ve gençlere yönelik bir diğer önemli eğitim ise Kur’an-ı Kerim Yaz Kursu olacak. Yine 12 ilçede 28 kurs merkezinde verilmesi planlanan kurs Kur’an-ı Kerim Hocalarımız tarafından 01-26 Temmuz 2024 tarihlerinde hafta içi her gün 10.00-15.00 arası verilecek. 2 grup halinde verilecek eğitimler 7-12 yaş arasındaki çocuklara (1. Grup), 13-18 yaş arasındaki gençlere (2. Grup) şeklinde ayrı ayrı olacak. Kursiyerlere eğitim sonunda katılım belgesi sunulacak.
NASIL BAŞVURABİLİRİM?
Anne Çocuk Atölyesi ve Kur’an-Kerim Yaz Kuran Kursundan yararlanmak için www.komek.org sitesinden online başvuru yapabilirsiniz. 37-72 ay yaş arası çocuklar, Anne Çocuk Atölyesine ailesi olmadan kabul edilmeyecektir. Kursiyerler, katılım belgelerini eğitim sonunda alabilecekler.
Gündem, 21 Haziran 2024 20:53
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
