Özgür Özel'e sitem: Tek kelime etmediniz
Gündem, 20 Haziran 2024 00:18YouTube kanalından İslam ve diğer dinler üzerine çektiği videolarla tanınan Diamond Tema isimli YouTuber, katıldığı bir programda kullandığı ifadeler nedeniyle hedef gösterilmiş ve Tema hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Diamond Tema CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i, “tek kelime etmemesi” nedeniyle eleştirdi.
Diamod Tema isimli genç, katıldığı YouTube programında, şeriatı savunan Asrın Tok ile fikirsel bir tartışmaya girmiş ve kullandığı ifadelerden dolayı şeriatçı kesim tarafından hedef gösterilmişti. Daha sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan Tema, yurt dışına çıktığını ifade etmişti.
Diamond Tema, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ana muhalefet partisinin lideri Özgür Özel’e sitemde bulundu. Özel’in bir televizyon programına katılacağını aktardığı paylaşımını alıntılayan Tema, Özel’i, günlerdir yaşadıkları için tek kelime etmediği için eleştirdi.
Tema, Özel’e, “Şeriat karşısında konuşan bir genci fikren alt edemeyince günlerdir iftira ile boğmaya çalışıyorlar, devletin bakanı sanki tek işi buymuş gibi 2 günde yakalama kararı çıkarttığı ile övünüyor ve siz bu konu hakkında tek kelime etmediniz Özgür Bey,” ifadelerini kullanarak seslendi.
“Başka mahalle için muhtarlık oynayan kendi mahallesinden olur. Umarım bu programda konuşursunuz,” ifadesini kaydeden Tema, Özel'in “bu hafta neler olduğunu konuşacağına emin olduğunu, sadece neler olduğunu bildiğinden emin olmadığını ifade etti.
NELER OLMUŞTU?
Diamond Tema, geçtiğimiz günlerde “Yer6 Film” isimli YouTube kanalına konuk olarak katılmış ve burada sosyal medya fenomeni Asrın Tok ile “şeriat” konulu bir tartışma programına katılmıştı. Tema, söz konusu programda, Türkiye’nin din kurallarıyla yönetilmesi gerektiğini savunan Tok’a karşı argümanlar sunmuş ve Ortodoks Sünni İslam’ın temel metinlerinden olan, hadis derlemesi Sahih-i Buhârî’den örnekler vermişti.
Programın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, yaptığı açıklamada, “Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216 / 2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı” ifadelerini kaydetmişti.
Daha sonra ise, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiş ve Tema hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla yakalama kararı çıkarıldığını açıklamıştı.
Gündem, 20 Haziran 2024 00:18
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
Çocuk edebiyatının sevilen ismi Orhan okurları ile bir araya geldi
İzgaz, Körfez’de doğalgaz borusu patladı iddialarını yalanladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan müjde
İçki satışlarında yeni yasak!
Bir babanın kırık kalbi, evladın iki cihandaki en büyük hüsranıdır
Yusuf Mamik Taziye Evi’nin temel atma töreni muhalefeti buluşturdu!
KOTO’da Kadın İşletme Destek Kredileri ile ilgili kapsamlı bilgilendirme
Kocaeli vekiline hakaret eden Gökhan Akkaya’ya hapis cezası!
İzmit’teki bu sanat müziği ziyafetine herkes davetli!
Körfez Belediyesi 23 okulda stant kurdu
Üretmeyen şirketlere milyon dolarlar aktarıldı
Araç sahiplerine iyi haber!
Teğmenlerin komutanı görevine iade edildi
Eski fuar alanındaki dev akvaryum açılıyor! 2 gün ücretsiz
Erdoğan'dan CHP'ye gönderme
Makine sektöründe Türkiye genelinde kapasite kaybı, Kocaeli’de artış oldu
İşte MHP’nin yeni Kocaeli il yönetimi
Başkan Ömeroğlu, Diliskelesi’nde de soruları cevapladı
Derince’de Afet Mutfağı ve Lojistik Deposu için ilk kazma vuruldu
Abdullah Gül 3 partinin ortak adayı mı?
Başkan Büyükakın sınava girecek öğrencileri unutmadı
15 Temmuz öncesi şehitlikte bir araya geldiler
Meydanlarda maç izlemek yasak!
İş insanı Altınay’ın kızı Merve Sude Uçar mezun oldu
Gölcük'te El Sanatları Festivali için başvurular başladı
KOTO’dan Alman Ticaret Odası ile iş birliği protokolü
76 vekil adına sahte imza verildi
Her an seçim gündeme gelebilir!
Çınar Akademi’de sınav öğrencisi öğrencilere moral dopingi!
Plajlar hazır!
