Büyükakın’dan bayram mesajı
Gündem, 14 Haziran 2024 05:04Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kurban Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tüm hemşerilerinin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutladı. Kurban Bayramı’nı, mazlum coğrafyalarda yaşanan insanlık dışı suçların gölgesinde buruk yaşadıklarını ifade eden Başkan Büyükakın, ”Kalbimiz kırık, gönlümüz hüzün dolu. Sevgi ve hoşgörünün yaşatıldığı bayramlar, gözleri kör olmuş dünyaya insanlık değerlerinin hatırlatması için bir fırsata dönüşür inşallah” dedi.
Kurban Bayramı’nın bizleri bir araya getiren, kardeşlik bağlarımızı güçlendiren, sevgi ve hoşgörüyü pekiştiren müstesna günlerden biri olduğunu dile getiren Başkan Büyükakın, ”Bu bayram, gönüllerin sevgiyle, sofraların bereketle, çevremizin ise hoşgörüyle donatılması; dünyada yaşayan herkesin en doğal hakkı. Zulme karşı sağır, kör, dilsiz oyunu oynayan tüm dünya da eninde sonunda aynı akıbeti yaşayacaktır. Bu hakkı ellerinden zorla alınan Gazze’deki Müslüman kardeşlerimiz gibi tüm mazlum coğrafyaların, bayramlarını eskisi gibi mutlu geçirmelerini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Bu bayram, sadece sevdiklerimize değil, çevremizdeki tüm insanlara da bir gülümseme hediye edelim. Bu bayramda kırgınlıklarımızı unutalım, küskünlükleri sonlandıralım ve geleceğe umutla bakalım. Bayramımızı kutlarken, toplumsal sorumluluklarımızı da unutmayalım. Kurban ibadetimizi yerine getirirken, hijyen kurallarına dikkat edelim, çevremizi temiz tutalım. Unutmayalım ki, temiz bir çevre, sağlıklı bir gelecek demektir. Kurban, Allah’a yakınlaşmak ve O’nun rızasını kazanmak amacıyla yapılan bir ibadettir. Bu doğrultuda ihtiyaç sahiplerini, büyüklerimizi unutmayalım.
Geleneksel hale gelen Kent Bayramlaşmamız bu yıl yine Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşecek. 17 Haziran Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleşecek 39. Kent Bayramlaşmamızda tüm hemşerilerimizle bir araya gelmeyi umut ediyoruz.
Bayramların en güzel elbiseleri olan sevgi ve hoşgörünün dünyaya hakim olması, Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine ve insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle, bayramınız kutlu, sofralarınız bereketli, gönülleriniz huzurlu olsun” ifadesini kullandı.
Gündem, 14 Haziran 2024 05:04
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
