Öğrenciler karnelerini Vali Yavuz’un elinden aldılar
Eğitim, 14 Haziran 2024 12:43Kocaeli’de ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretim gören 433 bin 221 öğrencinin karnelerini aldığı 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının son gününde Vali Seddar Yavuz, öğrencilere karnelerini vererek heyecanlarına ortak oldu.
2023-2024 Eğitim- Öğretim yılının ikinci döneminde yeni binasında eğitim vermeye başlayan Şehit Kadir Hasan Tanrıverdi İlkokulu’nda düzenlenen Karne Törenine, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, milli eğitim şube müdürleri, Şehidimiz Kadir Hasan Tanrıverdi’nin ailesi, Okul Müdürü Aytaç Satıcı ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Öğrencilerin coşkuları eşliğinde sundukları çiçeklerle karşılanan Vali Yavuz, Şehit Kadir Hasan Tanrıverdi’nin ailesi ile bir araya gelerek bir süre hasbihal etti ve öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
Anasınıfı öğrencilerinden başlayarak okulda eğitim gören bütün öğrencilere karnelerini veren Vali Yavuz, her birini ayrı ayrı tebrik ederek hediyeler verdi ve bu süreçte emek veren öğretmen ve velileri tebrik etti.
Karne dağıtım sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yavuz yaptığı konuşmalarına öğrenci sayılarına ilişkin bilgiler vererek başladı: “11 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 14 Haziran yani bugün itibari ile sonlanmış bulunuyor. Bu süre içerisinde bin 579 özel ve kamu okulunda 27 bin 869 öğretmenimiz ile 433 bin 221 öğrencimize eğitim ve öğretim hizmeti verilmiştir. Bugün okul öncesi sınıflarında 54 bin 976 öğrencimiz, ilkokullarda 141 bin 177 öğrencimiz, ortaokullarda 125 bin 262 öğrencimiz ve liselerde de 111 bin 806 öğrencimiz karne sevinci yaşamaktadır. Ayrıca liselerimizin 12. sınıfında eğitim gören 31 bin 121 öğrencimiz ise okullarından mezun olmuştur.”
Eğitim Yatırımları Devam Edecek
2024- 2025 Eğitim ve Öğretim yılının 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacağını ve eğitime yapılan yatırımların devam edeceğini dile getiren Vali Yavuz: “İlimizde, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı hayata hazırlamak ve özellikle de ülkemizin uluslararası rekabetteki gücünü arttırmak üzere eğitim hizmetlerine ve yatırımlarına özel bir önem atfediyoruz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın imkanlarıyla diğer taraftan bilim, sanayi ve teknoloji şehri olan ilimizde ki hayırseverlerin destekleriyle imzaladığımız protokollerle yeni okullar yapmaya devam ediyoruz.” diyerek bir taraftan da muhtemel depremlere karşı daha önce tespiti yapılan okullarda güçlendirme çalışmalarına devam edileceğini belirtti.
.gif)
Hep Beraber Çalışacak, Daha Güçlü Bir Millet Olacağız
Öğrencilere başarılar dileyen ve öğretmenler ile ailelere teşekkürlerini ileten Vali Yavuz: “Yıl boyunca çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyorum, yolları bahtları açık olsun. Diğer taraftan büyük bir fedakarlıkla mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için gayret gösteren tüm öğretmenlerimize, kendi zamanından, refahından vazgeçerek evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek isteyen ve bu konuda fedakârlık yapan ebeveynlere şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki Türkiye Yüzyılı vizyonuyla bu yüzyılı daha güçlü bir Türk Milleti ve daha güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti haline hep beraber getireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Çocuklarınıza Karşı Hoşgörülü Olun, Başarıya Giden Yol ve Yöntemleri Beraber Arayın
Vali Seddar Yavuz, karnelerin verilmesiyle başlayan tatil sürecinde hem öğrencilere hem de velilere tavsiyelerde bulunup: “Tatil boyunca öğrencilerimizin özellikle dinlenmelerini, bir hobi oluşturmalarını, spor ve diğer faaliyetlere katılmalarını ve bunun yanında da elbette kitap okumalarını ve kendilerine yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Karnelerin sadece çocuklarımızın karnesi olmadığını aynı zamanda bu karnenin bir aile karnesi olduğunu da hatırlatmak istiyorum. O yüzden anne ve babalarımızdan evlatlarımıza daha hoşgörülü yaklaşmalarını ve nasıl daha fazla başarılı olabilecekleri konusunda yol ve yöntemleri hep beraber aramalarını tavsiye ediyorum. Hepinize iyi tatiller diliyorum.” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.
Daha sonra öğretmenler odasında, okul idarecileri ve öğretmenlerle sohbet eden Vali Yavuz, yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederek hediyeler verdi.
Eğitim, 14 Haziran 2024 12:43
Yorumlar (0)
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
