Öğrenciler karnelerini Vali Yavuz’un elinden aldılar
Eğitim, 14 Haziran 2024 22:47Kocaeli’de ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretim gören 433 bin 221 öğrencinin karnelerini aldığı 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının son gününde Vali Seddar Yavuz, öğrencilere karnelerini vererek heyecanlarına ortak oldu.
2023-2024 Eğitim- Öğretim yılının ikinci döneminde yeni binasında eğitim vermeye başlayan Şehit Kadir Hasan Tanrıverdi İlkokulu’nda düzenlenen Karne Törenine, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, milli eğitim şube müdürleri, Şehidimiz Kadir Hasan Tanrıverdi’nin ailesi, Okul Müdürü Aytaç Satıcı ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Öğrencilerin coşkuları eşliğinde sundukları çiçeklerle karşılanan Vali Yavuz, Şehit Kadir Hasan Tanrıverdi’nin ailesi ile bir araya gelerek bir süre hasbihal etti ve öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
Anasınıfı öğrencilerinden başlayarak okulda eğitim gören bütün öğrencilere karnelerini veren Vali Yavuz, her birini ayrı ayrı tebrik ederek hediyeler verdi ve bu süreçte emek veren öğretmen ve velileri tebrik etti.
Karne dağıtım sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yavuz yaptığı konuşmalarına öğrenci sayılarına ilişkin bilgiler vererek başladı: “11 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 14 Haziran yani bugün itibari ile sonlanmış bulunuyor. Bu süre içerisinde bin 579 özel ve kamu okulunda 27 bin 869 öğretmenimiz ile 433 bin 221 öğrencimize eğitim ve öğretim hizmeti verilmiştir. Bugün okul öncesi sınıflarında 54 bin 976 öğrencimiz, ilkokullarda 141 bin 177 öğrencimiz, ortaokullarda 125 bin 262 öğrencimiz ve liselerde de 111 bin 806 öğrencimiz karne sevinci yaşamaktadır. Ayrıca liselerimizin 12. sınıfında eğitim gören 31 bin 121 öğrencimiz ise okullarından mezun olmuştur.”
Eğitim Yatırımları Devam Edecek
2024- 2025 Eğitim ve Öğretim yılının 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacağını ve eğitime yapılan yatırımların devam edeceğini dile getiren Vali Yavuz: “İlimizde, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı hayata hazırlamak ve özellikle de ülkemizin uluslararası rekabetteki gücünü arttırmak üzere eğitim hizmetlerine ve yatırımlarına özel bir önem atfediyoruz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın imkanlarıyla diğer taraftan bilim, sanayi ve teknoloji şehri olan ilimizde ki hayırseverlerin destekleriyle imzaladığımız protokollerle yeni okullar yapmaya devam ediyoruz.” diyerek bir taraftan da muhtemel depremlere karşı daha önce tespiti yapılan okullarda güçlendirme çalışmalarına devam edileceğini belirtti.
.gif)
Hep Beraber Çalışacak, Daha Güçlü Bir Millet Olacağız
Öğrencilere başarılar dileyen ve öğretmenler ile ailelere teşekkürlerini ileten Vali Yavuz: “Yıl boyunca çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyorum, yolları bahtları açık olsun. Diğer taraftan büyük bir fedakarlıkla mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için gayret gösteren tüm öğretmenlerimize, kendi zamanından, refahından vazgeçerek evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek isteyen ve bu konuda fedakârlık yapan ebeveynlere şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki Türkiye Yüzyılı vizyonuyla bu yüzyılı daha güçlü bir Türk Milleti ve daha güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti haline hep beraber getireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Çocuklarınıza Karşı Hoşgörülü Olun, Başarıya Giden Yol ve Yöntemleri Beraber Arayın
Vali Seddar Yavuz, karnelerin verilmesiyle başlayan tatil sürecinde hem öğrencilere hem de velilere tavsiyelerde bulunup: “Tatil boyunca öğrencilerimizin özellikle dinlenmelerini, bir hobi oluşturmalarını, spor ve diğer faaliyetlere katılmalarını ve bunun yanında da elbette kitap okumalarını ve kendilerine yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Karnelerin sadece çocuklarımızın karnesi olmadığını aynı zamanda bu karnenin bir aile karnesi olduğunu da hatırlatmak istiyorum. O yüzden anne ve babalarımızdan evlatlarımıza daha hoşgörülü yaklaşmalarını ve nasıl daha fazla başarılı olabilecekleri konusunda yol ve yöntemleri hep beraber aramalarını tavsiye ediyorum. Hepinize iyi tatiller diliyorum.” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.
Daha sonra öğretmenler odasında, okul idarecileri ve öğretmenlerle sohbet eden Vali Yavuz, yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederek hediyeler verdi.
Eğitim, 14 Haziran 2024 22:47
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
