İnönü Caddesi esnafının sorunlarını ciddiyetle çözün
Gündem, 13 Haziran 2024 16:37Başkan Hürriyet Büyükşehir Belediye Meclisi sonrası yaptığı açıklamada yetkililere seslenerek İnönü Caddesi esnafının sorunlarının üzerine ciddiyetle eğilerek çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Biz birlikte proje üretmeye hazırız. Biz iş görmeye ve yeri geldiğinde de teşekkür etmeye hazırız” dedi
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısının ardından yaptığı açıklamada İnönü esnafının sorunlarına değinerek şu ifadeleri kullandı; “Kentimizin en önemli caddelerinden birisi olan İnönü Caddesi esnafı bugün meclisimize geldiler. Uzun zamandır çözülmesi istedikleri sorunları var ama ne yazık ki çözülmedi. Bu insanlar geçtiğimiz 5 yıl boyunca oyalandılar. Ekonomik krizin de etkisiyle iş hacimleri ne yazık ki eski düzeyine gelemedi. Esnaf kan ağlıyor.
“SOMUT ÇÖZÜMLER ÜRETMELİLER”
Biz gündem dışı söz alarak bu insanların durumunu sorduk. Oraya artık müşteri gelmiyor. Eskiden orası çift yön olduğunda orası cıvıl cıvıldı. Alınan kararlar o caddeyi öldürdü. O cadde esnafı kararın değerlendirilmesini istiyor. Meclis üyelerimiz dertleri gündeme getirdi. Ama iktidar meclis üyelerinin genel tavrı da konuyu ciddiye almaz bir anlayıştaydı. Bu insanların sorunları yıllardır sürüyor. Önemsemediklerini gördük. Sürekli aynı cümleleri kuruyorlar. Bu cümleler yerine gerçekten somut öneriler gerekiyor.
“CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPILMALI”
Bu konuda söz alan yetkili arkadaşlar esnafla görüşmemişler. Esnaflar proje sunacak diyorlar ama esnaf bu durumdan bizim haberimiz yok diyorlar. Sürekli günü kurtaran bir anlayışa karşı mücadele ediyoruz. Biz İnönü Caddesi esnafı için esaslı bir çözüm istiyoruz. Siftah yapmadan dükkan kapayan bu insanların ekonomik durumlarının düzelebilmesi için ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini ifade ediyoruz.
.jpeg)
“BURAYA EĞLENMEYE GELMİŞLER”
Buradan bir kez daha uyarıyoruz; Kent içi trafik berbat durumda. Yukarıyı rahatlatacağız dediler ama hiçbir yeri rahatlamadılar. Esnafların sorunu büyük. Cumhuriyet Parkıyla ilgili de çok ciddi bir yarası var AK Parti’nin. Yine konuyu Cumhuriyet Parkı’n a bağlamaya çalıştılar. Cumhuriyet Parkı’nın konusunu herkes biliyor. Buraya eğlenmeye gelmiş gibi bir tavırla hareket edilmesini doğru bulmuyoruz. Gülen suratlarla insanlar buradan gönderilmemeli.
“ESNAFIN SESİNİ DUYUN”
Oturalım ve hep beraber çözüm üretelim. Biz birlikte proje üretmeye hazırız. Biz iş görmeye ve yeri geldiğinde de teşekkür etmeye hazırız. İnönü Caddesi esnafının sesini lütfen yetkililer ciddiyetle duysunlar. Bir an önce eyleme geçilmeli. Bizi mecliste ne yazık ki fazla dinlemediler. Bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Murat Öztürk Başkanımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“GEREKİRSE BOYKOT YAPACAĞIZ”
İzmit Belediyesi Esnaf Masası Sorumlusu Murat Öztürk Başkan Hürriyet’in ardından yaptığı konuşmada, “Esnaf arkadaşlarımız mağdur. Biz bu işin takipçisi olacağız. Bir çalışma olmadığı takdirde biz esnaflar olarak boykot yapacağız. Bu anlamda meclis üyelerimize ve sizlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Gündem, 13 Haziran 2024 16:37
Yorumlar (0)
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
