Körfez’de gıda sektörü Ticaret Odası’nda toplandı
İş Dünyası, 13 Haziran 2024 16:38Körfez Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası ve Gebze Ticaret Odası Gıda Meslek Grubu temsilcileri ile ortak bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) temsilcileri de katılım sağladı.
Toplantının ana gündem maddesi, gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik hibe ve teşvik programlarının tanıtılması oldu. TKDK temsilcileri, kırsal kalkınma projeleri ve tarım sektöründe sağlanan destekler hakkında detaylı bilgiler verdi. Özellikle gıda işleme tesisleri, üretim kapasitelerinin artırılması ve modernizasyon çalışmaları gibi konularda sağlanan hibeler üzerinde duruldu.
KOSGEB temsilcileri ise küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik teşvik programları, düşük faizli krediler ve çeşitli destek paketleri hakkında bilgilendirme yaptı.
Toplantıda, katılımcılar karşılaştıkları sorunları ve beklentilerini dile getirme fırsatı buldu. Gıda sektörü temsilcileri, özellikle pandemi sürecinde yaşanan zorluklar ve bu süreçte devlet desteklerinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, gelecekte hayata geçirilecek projeler ve iş birliği fırsatları hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
.gif)
Körfez Ticaret Odası Başkanı, toplantının verimli geçtiğini ve gıda sektörünün gelişimine katkı sağlayacak adımların atılmasının önemini vurguladı. Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası ve Gebze Ticaret Odası temsilcileri de benzer şekilde, bu tür toplantıların sektörün ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretme konusunda büyük fayda sağladığını belirtti.
Toplantı, katılımcıların memnuniyeti ve gelecekteki iş birliği temennileri ile sona erdi. Gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin gelişimi ve sürdürülebilirliği için bu tür toplantıların devam etmesi gerektiği konusunda ortak görüşe varıldı.
İş Dünyası, 13 Haziran 2024 16:38
Yorumlar (0)
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
