İmamoğlu'na oy veren AKP'lileri bulun talimatı
Siyaset, 07 Haziran 2024 02:12Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), seçimlerinde AKP’li belediye başkanlarının Ekrem İmamoğlu'na oy vermesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı. Cumhurbaşkanı, bu isimlerin belirlenmesi talimatını verdi.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerinde AKP'li belediye başkanlarının, CHP’nin adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oy verdiği ortaya çıktı. Bu durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kızdırırken Erdoğan, bu isimlerin tespit edilmesi talimatını verdi.
İsimlerin bulunamaması halinde ise AKP Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın istifasını istedi.
NE OLMUŞTU?
31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerden birinci çıkan partisi CHP'nin Türkiye Belediyeler Birliği’nin adayı oldu.
5 Haziran günü yapılan seçimlerde İmamoğlu, AKP'nin adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarıştı ve İmamoğlu 515 oy ile birliğin başkanı seçildi. Genç ise 250 oy alabildi.
AKP'LİLERDEN İMAMOĞLU'NA DESTEK
Seçimlerin sonrasında İmamoğlu’na AKP’li isimlerin de oy verdiği ortaya çıktı. Erdoğan, AKP Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile durum değerlendirmesi yaparken Erdoğan, İmamoğlu'na oy veren AKP belediye başkanlarının belirlenmesini istedi.
AKP kulislerinden gelen bilgilere göre, Erdoğan hızlı bir tespit süreci başlatılmasını istedi. Erdoğan, başkanların savunmalarının istenmesini ve neden bu tavrı sergilediklerinin öğrenilmesini talep etti.
Cumhurbaşkanı, belediye başkanlarının tespit edilememesi durumunda, Yılmaz’ın istifa etmesini istedi. Yılmaz ise kısa sürede isimleri tespit edip ileteceğini ifade etti.
CHP'NİN DELEGE SAYISI 448
CHP'nin TBB seçimlerinde 448 delegesi bulunuyor. Seçilmiş delegelerle birlikte TBB'nin delege sayısı 868'e ulaşıyor. DEM Parti'nin 64, YRP'nin 15, MHP'nin 56 delegesi var. AKP'nin ise 277 delegesi mevcut. MHP seçimlere katılmadı. YRP ve DEM Parti'den de seçimlere katılmayan isimler oldu.
İmamoğlu'nun CHP delegelerinden fazla oy alması, AKP'lilerin desteğinden kaynaklanıyor. İmamoğlu’nun oyları ile CHP delegeleri arasında 67 oy farkı bulunuyor. AKP delegeleri ile Genç’in oy farkı ise 27.
Siyaset, 07 Haziran 2024 02:12
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
